10 juli 2015

Momondo: Handige vlucht & hotel zoekmachine

Momondo App

Het vakantieseizoen is in alle hevigheid losgebarsten de meeste onder ons hebben waarschijnlijk hun vakantie al geboekt of wachten nog op de juiste last minute.

Een handig hulpmiddel bij het plannen van je reis is de Momondo app. Met deze gratis app kun je prijzen zoeken en vergelijken voor vluchten & hotels wereldwijd, daarbij wordt gezocht in het aanbod van grote tot low cost luchtvaartmaatschappijen, evenals reisbureaus. Dit alles om je de beste online vlucht en hotel vergelijking te geven van dat moment.

Je krijgt in de zoekresultaten alleen de vliegtickets te zien waar jij geïnteresseerd in bent. Filteren kun je snel en gemakkelijk op tussenstops, vertrek- of aankomsttijd, luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en type ticket.

momondo app iOS

Een handige functie in de Momondo app is de prijskalender, deze helpt je met het vinden van de beste tarieven door de gemiddelde prijs te tonen voor vliegtickets op verschillende data, dit kan ik je in de gunstigste gevallen tot enkele honderden euro's besparen.

Leuke bijkomstigheid, door de app te koppelen met je Facebook account is het mogelijk met behulp van Friendcompass direct een vlucht plannen naar een vriend waar dan ook ter wereld.

Na aankomst op plaats van bestemming heb je natuurlijk ook een hotel nodig, ook daarbij kan de Momondo app helpen. Er wordt door de Momondo robots gezocht naar goedkope hotels op alle grote boeking en hotel vergelijkingssites evenals de individuele hotel websites.

momondo app iOS iphone

Bij het zoeken naar de juiste hotelkamer kun je je persoonlijke voorkeuren opgeven zoals: is er WiFi beschikbaar? Kan ik mijn hond meenemen? In het overzicht krijg je direct te zien welke voorzieningen beschikbaar zijn in het hotel. Natuurlijk kun je per hotel de waarderingen en reviews die door gasten gegeven zijn bekijken, hierbij zie je ook wat de verschillen zijn tussen de verschillende reviews.

Er zijn meerdere van dit soort apps beschikbaar in de iOS App Store. Wat direct opvalt aan de Momondo applicatie is het design, er is ontzettend veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak en de interface en gevoel van de app. Met behulp van slechts enkele tikken op het scherm van je iPhone of iPad kun je een vlucht en hotel zoeken en boeken tegen de meeste gunstige prijzen. Ga je binnenkort op vakantie dan is dit zeker een aanrader!

momondo
momondoCategorie: Travel, Lifestyle
Ontwikkelaar: Momondo ApS
iPad & iPhone  4+  251 MB DOWNLOAD GRATIS

'AT Holiday' geeft je allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg nuttig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.

Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.