30 december 2014

Movie Explorer: Maak een overzichtelijke catalogus van al je digitale films

Iedereen heeft tegenwoordig digitale films op zijn Mac, externe- of/en netwerk schijf opgeslagen. Dit kunnen filmbestanden zijn die je bij een gekochte DVD hebt gekregen, gekocht in de iTunes Store of gekregen hebt van een vriend of op het internet hebt gedownload.

Het nadeel van deze filmbestanden zijn dat ze niet altijd bewaard kunnen worden in iTunes of je hebt ze opgeslagen in Finder of een externe harde schijf. Het overzicht is vaak zoek waardoor je al snel niet meer weet welke films je in bezit hebt. Hier is gelukkige een oplossing voor met de OS X applicatie 'Movie Explorer'.

De werking van de applicatie is erg eenvoudig, hij scant namelijk alle lokale, externe en netwerk-schijven op digitale filmbestanden zoals MKV, M4V, AVI, MP4, en slaat het resultaat op in een makkelijk te gebruiken filmcatalogus.

Op deze manier kun je snel zoeken tussen je filmbibliotheek en kun je zelfs een hoop extra informatie lezen over de film waaronder de cast, studio’s, reviews, samenvatting, enzovoorts. Al deze en nog veel meer informatie verzamelt de app via The Movie Database (TMDb). Hierdoor kan Movie Explorer je filmbibliotheek optimaal up-to-date houden, je filmbestanden voorzien van een filmposter, correcte titel, genre, enzovoorts.

MovieExplorer1

Omdat de applicatie zelf alles uitleest kun je na het scannen zoeken op genre, acteur, soort film (3D, HD), taal, enzovoorts. Het is de ideale manier om je filmbibliotheek te beheren en je kan Movie Explorer ook gebruiken als startpunt voor het afspelen van de films. Movie Explorer opent namelijk automatisch de correcte applicatie om het filmbestand te kunnen afspelen.

De applicatie is beschikbaar voor OS X 10.9 en 10.10 en kan op iedere Mac worden gebruikt die compatible is met de genoemde versies van OS X. Een internetverbinding is noodzakelijk voor het indexeren van filmbestanden en voor het downloaden van afbeeldingen.

Movie Explorer
Movie ExplorerCategorie: Reference, Entertainment
Ontwikkelaar: Ron Elemans
Mac OS X  4+  5 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Apps kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jeroen

  30 december 2014 om 18:00

  Is het mogelijk om alle info incl illustratie enz naar je iTunes te sturen zodat je films daar ook up to date houdt?

 • Wesley Fabry

  30 december 2014 om 18:04

  Helaas niet, maar je kan wel deze app gebruiken als start van je films en opslag. Wel een leuke tip om hem als feedback te geven, http://elemans.nl/movieexplorer/support.html (onderaan de pagina)

 • Daniël

  30 december 2014 om 23:32

  Bijna wat ik zoek! Ik heb al de juiste informatie en illustraties, maar zou graag de mensen een pdf willen zenden, of nog mooier foto’s, zodat ze via WhatsApp verzonden kunnen worden. “Schat, kom je vanavond een film kijken, zie mijn lijst”

 • Ronald

  31 december 2014 om 10:26

  Werkt niet helemaal goed sommige films worden niet gevonden, ook submappen worden niet gescand. alleen de eerste film in de map word herkend.

 • Tom

  31 december 2014 om 17:19

  Het idee is perfect alleen werkt het nog niet perfect. Ik heb opeens wel heel rare films ertussen staan die beslist niet in mijn iTunes bibliotheek staan.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!