31 augustus 2009

MS Office installeren onder Snow Leopard zonder Rosetta

officeinstalliconAls je probeert Microsoft Office 2008 te installeren op een Mac die Snow Leopard draait zonder Rosetta, vraagt de installatie of je Rosetta wil installeren. Rosetta is het programma dat oude programma's die alleen op PPC processors werken laat draaien op Intel processors.

Nou schijnt het zo te zijn dat Rosetta niet een hele grote invloed heeft op de snelheid van Snow Leopard, maar voor de mensen onder ons die toch per-se niet Rosetta willen installeren kun je het volgende Terminal commando uitvoeren:

sudo installer -package /Volumes/Microsoft\ Office\ 2008/Office\ Installer.mpkg -target /

Hierna is Microsoft Office 2008 geïnstalleerd op je Mac. Alleen nu loop je tegen nog een probleem aan: de eerste update wil niet installeren zonder Rosetta. Gelukkig kun je de updates van Microsoft Office handmatig van de Microsoft website downloaden en op de normale manier installeren (geen Rosetta nodig dus).

De updates zijn onder de volgende links te vinden op de Microsoft website (rechts onderin staan de download links). Alleen de éérste update (service pack 1, 12.1.0) moet handmatig geïnstalleerd worden, daarna pakt Microsoft's Auto-updater het weer op.

Het nadeel van deze methode is dat je niet kan kiezen welke stukken van de software je wel en niet wil installeren. Microsoft Messenger wordt bijvoorbeeld zo standaard geïnstalleerd. Deze kun je natuurlijk vervolgens ook wel weer verwijderen

Bron: MacTalk forumReacties


 • WimDS

  31 augustus 2009 om 7:32

  Bedankt voor de tip.
  Nog een nadeel is dat je alle talen (voor spellingscontrole) mee installeert en die pakken heel wat plaats in op de hd…

 • Snijders

  31 augustus 2009 om 22:15

  Ook mijn mac vroeg na de update om Rosetta te installeren, ik heb dit gedaan ondanks office 2008 al op mijn mac geinstalleerd was onder 10.5. Is het aan te raden de installatie van Rosette ongedaan te maken, zo ja hoe doe ik dat?

 • Niels

  1 september 2009 om 9:36

  Ik hen Rosetta wel moeten installeren voor de installatie van Office. Maar is het ook te deinstalleren? Ik heb het gevoel dat internet er trager van is geworden. :-S

 • Biker

  1 september 2009 om 19:56

  Ik geloof dat ik dan maar voor Rosetta kies, Entourage, Messenger en PowerPoint heb in niet nodig. Sowieso voorlopig nog maar even Leopard blijven draaien op de produktie MacBook.

Een reactie toevoegen: