2 februari 2011

Multitasking Gestures op de iPhone 3GS/4 (JB)

Natuurlijk hebben we allemaal al iets opgevangen over de nieuwe multitasking gestures in iOS 4.3. Ze waren tot nu toe eigenlijk alleen maar te gebruiken op de iPad, maar het is nu ook mogelijk om de gestures uit te proberen op de iPhone. Waarschijnlijk zal deze functie overigens niet in de officiele release van iOS 4.3 zitten. Er zijn geruchten in omloop dat Apple intern aan het testen is met de multitasking gestures op de iPhone.

Om de gestures te activeren heb je toegang nodig tot je iPhone via SSH. Zorg ervoor dat je van te voren het OpenSSH package hebt gedownload en geïnstalleerd met behulp van Cydia. Verbind je iPhone met je het Wi-Fi netwerk en ga daarna op je iPhone naar Instellingen ▸ Wi-Fi. Druk op het blauwe pijltje van je verbonden netwerk. Nu zie je de IP-adres (in veel gevallen begint deze met 192.168.x.x). Open een FTP programma (zelf gebruik ik Cyberduck) en verbind via een SFTP verbinding. Vul het IP adres van je iPhone in en log in met het root account, standaard is dit:

Gebruikersnaam: root
Standaard wachtwoord: alpine

Zodra je SSH toegang hebt ga je op zoek gaan naar een aantal bestanden.
De bestanden die je moet aanpassen en de locatie van de bestanden;

General.plist /Applications/Preferences.app/
Settings.plist /Applications/Preferences.app/
Table Cell /var/mobile/Library/Preferences
N90AP.plist /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/

Je moet twee bestanden aanpassen met behulp van een plist- of texteditor zoals bijvoorbeeld het gratis: Textwrangler. Het gaat om de onderste twee bestanden. Om te beginnen open je het bestand com.apple.springboard.plist met de door jou gekozen editor.

Aan het bestand voegen we SBUseSystemGestures toe als een key en die geven we de waarde true.

<key>SBUseSystemGestures</key>
<true/>

Daarna gaan we het bestand N90AP.plist veranderen, voeg “multitasking-gestures” toe aan de capabilities, geef deze de waarde true.

<key>multitasking-gestures</key>
<true/>

Dan moeten we alleen nog Settings.plist en General.plist. Hier zijn aangepaste bestanden voor te downloaden. Download General.plist en Settings.plist.

Hierna moet je alle aangepaste bestanden weer via SSH weer op de juiste locatie in je iPhone zetten. Mocht het nou helemaal niet lukken, dan kun je hier mijn plist bestanden downloaden. Nadat je de bestanden hebt aangepast en vervangen moet je wel een respring van het Springboard uitvoeren of tethered booten.

Hier een voorbeeld van de Multitasking gestures.Reacties


 • Michiel

  2 februari 2011 om 10:38

  Het gaat toch makkelijker als je via iFile (wat gratis is) download in Cydia en daarmee navigeert naar die mappen en het daar aanpast ipv van die FTP te gebruiken? (voor mij toch :))

 • Justin Scheggetman

  2 februari 2011 om 11:05

  Ja, zou inderdaad ook kunnen ;) Is maar net wat jij makkelijker vindt.

 • Erik

  2 februari 2011 om 16:02

  Even een vraagje… Is dit op iOS 4.0.1 (8A306) ook uit te voeren..?
  Of eerst een hogere iOS downloaden.

 • Michiel

  2 februari 2011 om 21:03

  @Erik: aangezien deze multitasking gestures pas in iOS 4.3 verwerkt zijn, zou het goed mogelijk zijn dat dit pas op iOS 4.3 mogelijk is. Probeer het eens op 4.0.1 en laat het hier weten?

 • Justin Scheggetman

  2 februari 2011 om 21:04

  @Erik Ik heb het zelf niet getest. Ik ga er vanuit van niet, maar proberen kan geen kwaad :)

 • Caïro

  2 februari 2011 om 21:47

  Ook 4.3 nodig?

 • Justin Scheggetman

  2 februari 2011 om 21:49

  @Cairo Ik heb dit alleen getest op iOS4.3 beta 2. Mocht je dit ook graag willen testen maar je hebt geen developer account/toegang, dan staat hier ( http://www.appletips.nl/installeer-ios4-3b2-jailbroken-zonder-udid/ ) uitgelegd hoe het zonder developer account kan.

 • Annemarie

  28 juni 2014 om 17:30

  Hallo, ik heb mijn iphone gejailbreakt met cydia. Ondanks dat ik SHH en iFiles heb gedownload heb ik in springboard.app geen N90AP.plist
  Ik wil deze plist editen om via een HDMI kabel mijn iphone 4 scherm af te beelden op de tv. Iemand een oplossing?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!