6 juni 2010

Multitasking op je iPad (jailbreak)

Wanneer je de iPad van een Jailbreak voorziet dan kan je een hele hoop nieuwe functionaliteit toevoegen aan het device. Een jailbreak is leuk maar komt niet altijd ten goede aan de stabiliteit van je iPad. De afgelopen week heb ik een aantal artikelen met de meest voorkomende problemen en de daarbij behorende oplossingen geplaatst.

Ergens in de komende weken zal iPhone OS 4.0 worden gereleased, in deze versie heeft Apple een soort van multitasking toegevoegd. Het is een ‘soort van’ omdat slechts bepaalde API functionaliteiten de mogelijkheid krijgen om actief te blijven.

Voor de iPad OS 4.0 moeten we nog wachten tot de herfst. Juist op de iPad zal multitasking ontzettend handig zijn, simpelweg om het feit dat je applicaties langer gebruikt en veel meer tussen de applicaties switched dan op de iPhone. Door het switchen tussen de applicaties moet je iedere keer wachten totdat deze opnieuw is gestart, bij multitasking is een applicatie bijna direct weer beschikbaar en kan je verder werken waar je bent gebleven.

Wanneer je iPad is voorzien van de Spirit jailbreak dan kan je vrij eenvoudig multitasking activeren. De basis functionaliteit hiervoor is terug te vinden in Cydia, installeer het ‘Backgrounder’ package en je bent klaar.

Maar het zou natuurlijk heel mooi zijn als er ook nog wat eye-candy kan worden toegevoegd in de vorm van een grafische interface. Hiervoor kan je gebruik maken van het gratis Cydia package ‘Circuitous’.

Circuitous geeft backgrounder een mooie grafische interface die je volledig naar je eigen wens kan aanpassen. Je kan de plaats van het dock bepalen en aangeven welke informatie je wel of niet wilt zien. Tevens kan je zelf volledig bepalen hoe je de multitasking functionaliteit wilt activeren, dit kan met behulp van de hardwarematig knoppen, swipes op het touchscreen of door middel van een icoon.

Als je gebruik gaat maken van Circuitous lees dan na de installatie eerst de tutorial door voor een uitleg van alle beschikbare opties. Deze is terug te vinden onder Instellingen ▸ Circuitous ▸ Tutorial.

Circuitous werkt ontzettend fijn en is zeker een aanrader als je gebruik wilt gaan maken van multitasking.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ytAeKItcsPEReacties


  • karel-willem

    6 juni 2010 om 20:11

    Helder en duidelijk. Door dit artikel heb ik het durven installeren.
    Niet dat ik persé multitasking miste, maar het is altijd leuk…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!