10 juli 2011

Muziek afspelen met behulp van de Terminal

Je hebt niet per sé iTunes nodig om muziek af te kunnen spelen op je Mac! Mac OS X komt standaard met een aantal terminalfuncties, waaronder een muziekspeler. Met behulp van de volgende commando's kun je zowel MP3 bestanden afspelen, als AIFF, WAV, m4a en meer. Dit soort commando's zijn vooral handig voor de Mac gebruikers die eigenlijk iets dieper de Mac in willen gaan en wat met de terminal willen spelen.

Open OS X Terminal en type het volgende commando's in.

cd    *Map waar de liedjes instaan*
afplay  *Naam + extensie van het liedje*


In het voorbeeld heb ik de volgende commando's gebruikt:

cd /Users/Admin/Desktop/Muziek\ Justin

Het commando "CD" staat voor "Chance Directory", oftewel; verander van map

afplay Benny-Hill.m4r

Natuurlijk is "Benny-Hill.m4r" een bestand op mijn Mac en puur gebruikt voor dit voorbeeld. Voer daar dan ook de naam van het bestand op jouw Mac in, anders gaat het niet werken. Voor de mensen die de iTunes map willen gebruiken, deze is hier te vinden: ~/Music/iTunes/iTunes\ Music/ - Vergeet niet om het "CD" commando te gebruiken.

Om een nummer per direct te stoppen kun je natuurlijk de gehele Terminal afsluiten. Dit is nogal omslachtig. Je kunt ook "CTRL + C" gebruiken. Daarna kun je weer een nieuw commando invoeren. Dit werkt voor bijna alle commando's, niet alleen voor "afplay".

Voor de gevorderde gebruikers; Er zijn nog veel meer opties om het commando "afplay" te gebruiken. Bekijk alle mogelijkheden maar eens met behulp van het volgende commando

afplay -hReacties


 • Julian

  10 juli 2011 om 12:53

  Wat heb je hier nou weer aan?!

 • Piejero

  10 juli 2011 om 14:48

  Sommigen zullen zeggen dat je hier niets aan hebt, maar dit geeft je wel mogelijkheden: je kan nu van op afstand door gebruik te maken van SSH verbinding maken met een Mac en dan songs starten etc. ik wil maar zeggen je moet niet direct iTunes gebruiken als je gewoon 1 liedje wilt afspelen. Of dit veel gebruikt gaat worden laat ik in het midden, mja, ik vind het wel handig om te weten dat het kan, je weet nooit dat je het misschien ooit eens nodig hebt, voor welke reden dan ook. :)

 • sypie

  10 juli 2011 om 21:44

  Mocht je iTunes naar de bliksem zijn dan heb je nog een mogelijkheid, of wanneer je niets van iTunes wilt gebruiken, maar wel Terminal…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!