4 december 2012

iTunes 11: Muziek toevoegen aan een afspeellijst

In de voorgaande versies van iTunes kon je vrij eenvoudig een nummer, album of artiest toevoegen aan een afspeellijst met behulp van een sleepbeweging. Doordat de navigatiekolom is verdwenen in iTunes 11 zou je denken dat deze optie ook verdwenen is, dit is echter niet het geval.

Op verschillende manieren kun je een nummer, album, artiest, enzovoorts toevoegen aan een afspeellijst. Met behulp van de cmd⌘-toets kun je meerdere nummers, artiesten, enzovoorts selecteren. Met behulp van de secundaire muisknop kun je hierna de optie 'Voeg toe' selecteren en vervolgens de gewenste afspeelijst selecteren. Er is echter een meer eenvoudige manier om content toe te voegen aan afspeellijsten.

Selecteer je gewenste nummers en sleep deze naar rechts. Zodra je de sleepbeweging maakt komt er rechts de afspeellijstkolom tevoorschijn. Plaats hierin je nummers. Dit kan met alle nummers, artiesten, albums enzovoorts

Wanneer je handmatig je muzieknummers toevoegt aan je iPad, iPhone of iPod dan kun je met de sleepbeweging ook onmiddellijk nummers toevoegen aan je iDevices.

Een nieuwe afspeellijst kan worden aangemaakt met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + N. Uiteraard kun je ook van geselecteerde nummers een nieuwe afspeellijst aanmaken, dit kan met de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + N. De opties vind je ook terug in de menubalk 'Archief' onder de optie 'Nieuw'.

Meer tips over iTunes 11 kun je hier terugvinden.Reacties


 • J.W.

  4 december 2012 om 11:28

  Volgens mij kan je de navigatiekolom onder weergave toon zijbalk naar voren halen.

 • Simon

  4 december 2012 om 14:15

  Precies dan is het weer vanouds.

 • Barry

  4 december 2012 om 20:48

  dank je wel JW voor de tip

  je maakt mij blij

  gr

  Bar

 • Suus

  3 januari 2013 om 12:44

  JW idd superbedankt!

 • Twan

  8 januari 2013 om 21:56

  Super JW, daardoor kan ik weer playlists slepen naar m’n iPhone.

 • Marloes

  20 januari 2013 om 15:23

  Help! Ik snap er geen klap van. Hoe krijg ik muziek vanuit mijn iTunes bibliotheek op m’n MacBook naar mijn iPhone? In iTunes zie ik mijn iPhone wel staan, maar kan er geen bestanden heen slepen, zoals in een eerdere versie heel simpel wel kon. Ik ben al uren aan het proberen, maar het lukt maar niet.

 • senna

  2 juni 2013 om 4:57

  ik vind heel vreemd als ik mijn muziek naar mijn iPhone sleep zet hij ze zeker wel op mijn telefoon.
  maar zodra ik op me telefoon ga kijken zie ik de nummers wel staan maar kan ze niet aanklikken of afspelen?

Een reactie toevoegen: