3 december 2012

iTunes 11: De vernieuwde album weergave uitschakelen

De muziek bibliotheek in iTunes kun je op verschillende manieren weergeven, op nummer, artiest, album, enzovoorts. Wanneer je 'artiesten' selecteert krijg je een kolom met alle artiesten te zien die je eenvoudig kunt selecteren, hierna zullen alle albums van deze artiest worden weergegeven.

Wanneer je de album-weergave hebt geactiveerd worden alle albums in raster-weergave weergegeven. Wanneer je op een album klikt wordt alle informatie over dit album geopend in dezelfde weergave, hierdoor hoef je niet steeds te switchen tussen de gedetailleerde en raster-weergave.

Door het openen van het album wordt aan de hand van de albumhoes de kleur van de achtergrond bepaald en wordt de hoes ook geïntegreerd in het scherm. Dit is een leuk en strak effect binnen de nieuwe iTunes interface.

Wanneer je deze functie liever niet wilt gebruiken dan kun je deze eenvoudig uitschakelen in de voorkeuren van iTunes. Ga hiervoor naar iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen. Schakel de optie 'Gebruik aangepaste kleuren voor geopende albums, films, enz' uit Waneer je deze optie uitschakelt zal de interface van de albums worden weergegeven zonder de geïntegreerde albumpjes en het bijpassende kleurenschema.

Meer tips over iTunes 11 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Aukje

  3 december 2012 om 11:25

  Hoe komt het dat iedere keer als er een update van iTunes is, mijn muziekbibliotheek voor een deel ‘verdwijnt’? Ik krijg dan de melding (bijvoorbeeld): Het nummer ‘Quatro canthinos’ kan niet worden gebruikt, omdat het originele bestand niet is gevonden. Wilt u ernaar zoeken?  Dan klik ik ‘ja’. Maar, dan wordt het bestand niet gevonden, terwijl het er eerder toch echt op stond. Zo ben ik al heel veel bestanden kwijtgeraakt. Erg vervelend!!! Is hier iets tegen te doen en wat?

 • bart vandenhout

  3 december 2012 om 12:02

  ik mis wel coverflow.

 • JR

  3 december 2012 om 12:34

  Wanneer ik schakel tussen seizoenen binnen een bepaalde TV show, verandert de cover van het geselecteerde seizoen niet. Is dit een bug of is hier ook een instelling voor?

 • Rob den Hertogh

  3 december 2012 om 14:30

  Hi Aukje! Dit is een fout in de update van i-Tunes!
  Normaal kun je het eerder gedownloade bestand
  weer opzoeken en dan opnieuw downloaden.
  Groetjes, Rob

 • Theun

  3 december 2012 om 17:28

  Is cover flow nu helemaal weg in Itunes 11? Of komt dat nog weer terug met een update? Heb mijn Mac mini gekoppeld aan 2 HD schermen en dan is cover flow prachtig. Ben dus nog niet van plan om over te stappen naar Itunes 11. Ik heb ook gehoord dat het geluid met itunes 11 ook verbeterd is, klopt dat?

 • Tweet

  3 december 2012 om 18:49

  Heb iTunes 11 geïnstalleerd, inderdaad, coverflow verdwenen.
  Die wil ik absoluut weer terug.
  Hoe kan ik iTunes 10 weer installeren en waar te vinden.
  Draai op 10.7.5.
  Kan iemand mij daar mee verder helpen?

 • Inpro

  3 december 2012 om 19:04

  Hi Wesley,
  Hoe kun je de afbeeldingen groter maken, zoals in jouw voorbeelden,
  7 op een rij, ik heb er 11 op een rij en dat vind ik toch wel heel klein.
  Misschien zie ik iets over het hoofd, want ik kan het niet vinden.

 • Remco

  3 december 2012 om 20:08

  Als een album uit meerdere CD’s bestaat (vooral audioboeken) is de volgorde niet te wijzigen. Eerst alle nummers 1, dan alle nummers 2 enz. Ipv eerst CD1-nummer 1, CD1-nummer 2
  Iemand al een oplossing? Ik lees via Google dat het probleem veel voorkomt, maar nergens een oplossing…

 • willem penseel

  3 december 2012 om 21:10

  http://support.apple.com/kb/DL1576

 • Tweet

  3 december 2012 om 21:27

  Hi Inpro,
  De afbeeldingen zijn niet groter maar het venster maak je gewoon kleiner via het hoekje rechtsonder. Venster kleiner maken totdat je er b.v. 7 op rij hebt.

 • Inpro

  3 december 2012 om 21:37

  @ Tweet,
  Dat is me wel bekend, maar daar wordt de afbeelding niet groter door.
  In iTunes 10 bijv. was re.boven in het scherm een schuifregelaar om de grootte van de afbeeldingen te regelen.

 • Jeffrey

  3 december 2012 om 23:03

  Ik heb als ik op een album klik niets de keuze in het rechter hoekje tussen
  Nummers en In de store.

 • Olaf

  4 december 2012 om 9:24

  Kun je in iTunes niet meer zoeken op het veld opmerkingen ? Heb het in ieder geval nog niet kunnen vinden. Wij hebben voor onze danslessen info in het opmerkingenveld staan om terug te zoeken en dat lukt me nu niet meer. HELP !

 • Edwin

  4 december 2012 om 23:55

  tja…ben altijd ene fan geweest van itunes…maar deze update slaat alles…inderdaad de vertrouwde coverflow verdwenen, met de daaronder de tracklijst. Die combinatie was top…nu als je nummers wilt selecteren moet je je view wijzigen, daarna selecteren, info etc…
  Ik heb het net aangepast naar itunes 11…er zullen nog wel wat irritaties naar boven komen drijven

 • Edwin

  4 december 2012 om 23:57

  terug gaan naar itunes n-1 of wel versie 10…..restore down vanuit timemachine. als deze recent is, hopelijk heb je die gemaakt voordat je de update hebt uitgevoerd…krijg je alles weer terug, succes!!

 • Wesley Fabry

  5 december 2012 om 10:44

  @Inpro Dat komt omdat ik mijn iTunes venster wat verkleind hebt, dus toevallig. Het is helaas niet mogelijk de grootte aan te passen.

 • Theo Looymans.

  22 april 2013 om 15:52

  Hallo,met Theo,ik krijg met geen enige mogelijkheid de cd hoesjes (inlay) uitgeprint! hij print de titels allemaal opelkaar geperst uit! dus alle titels doorelkaar! Normaal moeten deze onder elkaar staan.Ik heb van alles al geprobeerd! iTunes al meer dan 10x opnieuw gedownload! zelfs nog ’n nieuwe printer/scanner gekocht! NIKS HELPT!!! ik heb hier nu al 15 cd’s liggen zonder titelhoesjes,het rare is dat wel de fotohoesjes goed uitgeprint worden! Wie kan mij helpen??!!

 • zebulon

  7 augustus 2013 om 0:13

  hoe komt het dat ik de optie niet kan selecteren (is lichtgrijs)

 • Paul

  27 augustus 2014 om 13:07

  Krijg geen icoontjes en tekst wanneer ik iets zoek. Zoek ik bijvoorbeeld Paula Abdul, dan krijg ik wel de layout, met o.a artiest, titel etc. Maar verder niets.

  Geen icoontjes, titel, speelduur etc.

  HELP!!!!!!!

 • Erik

  30 augustus 2014 om 15:35

  Wanneer je vroeger een nummer afspeelde, kwam die automatisch bovenaan in de bibliotheek te staan en dat vond ik wel handig. Ik mis ook wel de jukebox coverflow waar je lekker van de albumillustraties kon genieten tijdens het afspelen, vooral wanneer je er zelf HQ afbeeldingen had ingezet.
  Allemaal werk voor niets geweest dus!!! Jammer.

 • Erik

  30 augustus 2014 om 15:44

  Ik wou hier nog aan toevoegen dat het altijd mogelijk is om een oude versie van iTunes te downloaden en terug te zetten. Weliswaar moet je dan eerst de huidige verwijderen en ben je veel instellingen kwijt wanneer je de oude versie terugzet. Weer een tijdje zoet met sleutelen! http://www.oldapps.com/itunes.php

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!