3 december 2012

WavTap: Eenvoudig alle afgespeelde audio opslaan

Voor OS X zijn er tal van applicaties terug te vinden waarmee je op zeer eenvoudige wijze screenshots en screencasts kunt maken. Met enkele muisklikken kun je een schermafdruk maken of een opname van het scherm maken.

Wanneer je alleen opzoek bent naar een applicatie die het geluid van je Mac opneemt dan kun je terecht bij de kleine freeware tool 'WavTap'. Deze tool neemt al het geluid wat door je Mac wordt geproduceerd op en slaat dit op in een audio bestand.

Na het starten van de tool kun je direct alle afgespeelde audio opnemen (ook systeemgeluiden) met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + ctrl + spatiebalk. Door de toetscombinatie nogmaals te gebruiken stopt de opname.

Daarnaast geeft de tool je mogelijk om vanuit de OS X menubalk op ieder gewenst ogenblik de laatste 20 seconden audio die is afgespeeld direct te bewaren in een audiobestand, deze wordt automatisch op je bureaublad geplaatst. Heb je een leuk geluid gehoort dan kun je deze binnen 20 seconden opslaan.

Wavtap is een zeer simpele tool zonder toeters en bellen, maar kan ontzettend handig zijn als je alle door je Mac geproduceerde audio wilt opslaan in een bestand.

De tool kan gratis worden gedownload op de onderstaande GitHub Pagina.

https://github.com/pje/wavtapReacties


 • ThaMan

  3 januari 2013 om 20:47

  Niet installeren, dit ding F*CKED heel je audio gebeuren om zeep.
  headphone, line out etc… gaat in 1 keer allemaal veel stiller en WAVTAP staat ook onder je instellingen bij Sound In en Uitvoer.

  Klik je deze aan, gaat alles weer terug normaal
  maar bij een reboot staat alles weer standaard en gaat alles weer stiller.

 • GrammarN**i

  21 oktober 2013 om 21:54

  Heb je een leuk geluid gehoorD dan kun je deze binnen 20 seconden opslaan.

 • RwinKvens

  25 oktober 2013 om 14:22

  kan iemand vertellen hoe je dit systeem weer van de computer afhaalt, ajb. ik heb problemen met de geluid uitvoer in andere programma’s en ik vermoed dat wavtap daar iets mee te maken zou kunnen hebben.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!