12 november 2017

Controleer je leefomgeving met het Netatmo weerstation

Gadgets voor je iPhone of iPad zijn leuk, maar wanneer ze ook nog eens nuttig zijn is het helemaal top. Zaken in en om je huis in de gaten houden is geruststellend en vooral leerzaam.

Een mooi voorbeeld hiervan is het Netatmo weerstation, dit is een weerstation dat zowel een binnen als buiten module heeft en zo beide klimaten in de gaten kan houden. Zo kun je niet alleen de temperatuur controleren, maar ook de luchtvochtigheid, luchtkwaliteit en CO2. We hebben het Netatmo weerstation al een tijdje in ons bezit, hieronder vind je onze bevindingen.

Het gebruik van de Netatmo start bij het aanschaffen van het pakket, hierin vind je een buiten- en binnenmodule terug, de binnenmodule werkt op netstroom en communiceert via Wi-Fi met de server. De buitenmodule werkt op batterijen en is via een speciale verbinding met de binnenmodule verbonden. Voor je aan de slag kunt moet je de gratis Netatmo applicatie downloaden in de App Store, schakel bluetooth in, koppel de binnenmodule met de bijgeleverde kabel aan het stroomnet en open de app.

Netatmo instellen app

Volg vervolgens de stappen om je Netatmo weerstation te koppelen aan de App en je account, dit gaat erg soepel en eenvoudig. Via bluetooth kun je in no-time de module koppelen aan je Wi-Fi netwerk zonder gedoe. Daarna koppel je de buitenmodule aan de binnenmodule en kun je de app en het weerstation gebruiken.

Het hoofddoel van deze gadget is zeker de temperatuur, zeer nauwkeurig meet Netatmo de omgevingstemperatuur binnen en buiten. Daarnaast wordt op beide modules ook de luchtvochtigheid gecontroleerd, dit is handig want op deze manier kun je jouw leefomgeving optimaal houden.

Netatmo weerstation

De binnen module meet ook het CO2 gehalte in de lucht en ook de luchtdruk wordt nauwlettend in de gaten gehouden, verder zit er ook een decibelmeter in de module zodat je ook het geluid in de omgeving kan meten.

Naast het meten geeft het Netatmo weerstation je verschillende meldingen, wanneer bijvoorbeeld de CO2 in je huis te hoog is, maar ook weeralarmen, te lage of te hoge temperaturen, wanneer het vriest, enzovoorts. Verder kun je eigen meldingen instellen, wanneer je dus graag wilt weten wanneer een bepaalde temperatuur is bereikt kun je een melding ontvangen, hetzelfde geld voor alle overige waarden in de Netatmo app.

Netatmo app iOS

Via de i-knop in de app krijg je in één oogopslag meer duidelijkheid over de verschillende waardes in de app. Door op de i-knop naast de uitleg te tikken krijg je een gedetailleerde omschrijving over de waarden in de app en wat je bijvoorbeeld moet doen bij een te hoge CO2 concentratie in huis.

De handige iOS widget voor het berichtencentrum geeft in één oogopslag de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk, CO2 en gevoelstemperatuur weer, voor zowel binnen als buiten. Natuurlijk schuilt de kracht van het Netatmo weerstation in de app, maar zonder binnen- en buitenmodule kun je er niets mee. Klik hier voor alle specificaties voor het Netatmo weerstation.

Netatmo applicatie iPhone iOS

De Netatmo is interessant om te gebruiken, het is geen noodzakelijk gadget, maar dat zijn de meeste gadgets niet. Als je geïnteresseerd bent in het weer, maar zeker ook in je eigen leefomgeving dan is de Netatmo een goed product om te gebruiken. De modules zijn klein en zien er neutraal uit, op deze manier passen ze in ieder interieur en nemen ze niet al te veel plaats in.

De applicatie geeft alle functionaliteiten die je maar wilt, bovendien werkt de Netatmo met IFTTT, op deze manier kun je bijvoorbeeld bij een te hoge temperatuur je HUE lampen laten oplichten. Naast iOS is Netatmo ook te gebruiken in combinatie met een Android toestel. Je kan het station uitbreiden met meerdere modules en is er ook een regenmeter, windmeter en een draadloze thermostaat.

Hieronder vind je een overzicht waar je de Netatmo kunt aanschaffen
CoolBlue
Bol.com
Media Markt
Fonq

NIEUW! Netatmo Healthy Home Coach

De Netatmo die wij hebben beschreven is de eerste generatie, ondertussen heeft Netatmo een nieuwe variant met de naam Healthy Home Coach op de markt gebracht. Deze heeft een roségouden kleur en HomeKit ondersteuning. Deze heeft alleen een binnenmodule en wordt per één verkocht. Hieronder vind je een overzicht van verschillende webwinkels waar deze te koop is.

Online Apple Store
CoolBlue

Netatmo Weather
Netatmo WeatherCategorie: Weather, Lifestyle
Ontwikkelaar: Netatmo
iPad & iPhone  4+  60 MB DOWNLOAD GRATIS

Deze review werd mede mogelijk gemaakt door Domotica-shop.nl, zij hebben een exemplaar ter beschikking gesteld. klik hier voor meer info.


Reacties


 • bennie

  21 november 2016 om 9:37

  Ik gebruik deze al ruim een jaar na volle tevredenheid, heb de Netatmo Thermostaat er ook aan gekoppeld en werkt perfect.
  Je ben het inderdaad miet echt nodig maar wel super handig.
  Helemaal als je ‘smorgens vroeg weg moet dan kijk ik even op de temperatuurmeter van buiten en zie dan wat de gevoels temperatuur is, best wel handig rond om deze tijd.
  Echt een aanrader!

 • Hugo Aerts

  13 november 2017 om 12:22

  Gebruik die al enkele jaren. Werkt perfect. In de winter geeft het een alarm als de temperatuur buiten onder 3°C gaat. Kan nuttig zijn als je buiten moet.

 • Chris

  13 november 2017 om 14:30

  @Hugo, Hoe doe je dat dan?

 • Wesley Fabry

  13 november 2017 om 14:32

  @chris kun je gewoon instellen in de app via Instellingen ▸ Je station ▸ Meldingen aanpassen (helemaal onderaan). Navigeer nu naar ‘Eigen meldingen en kies voor Melding voor buiten (of binnen wat jij wil) toevoegen. En dan kun je de gewenste voorkeuren toevoegen. Werkt erg goed, heb ik ook voor CO2 waarden of als het binnen te warm wordt.

 • Pieter

  13 november 2017 om 20:10

  Heb het al enkele jaren en inmiddels ook de regen- en windmodules. Inderdaad is het een gadget en dus per definitie niet echt noodzakelijk. Maar dat geldt voor heel veel artikelen. Wat ik een echte meerwaarde vind, is dat je op het kaartje in de app alle Netatmo-modules ter wereld (anoniem) kunt zien en dus bijvoorbeeld zeer lokaal de temperatuur (maar ook regen en wind) kan zien. Dat is veel nauwkeuriger dan een weer-app.

Een reactie toevoegen: