9 september 2015

El CapitanOS X 10.11 El Capitan beschikbaar vanaf 30 september

Logo van OS X El Capitan tips

Apple heeft de lanceerdatum van OS X El Capitan aangekondigd, vanaf 30 september kunnen we allemaal OS X El Capitan downloaden. OS X Yosemite heeft ontzettend veel nieuwe functies gekregen, maar helaas is de stabiliteit er erg op achteruit gegaan, dit gaat Apple oplossen met OS X El Capitan.

Deze versie van OS X zorgt voor een betere stabiliteit en een hoop prestatieverbeteringen onder meer door Metal voor OS X.

Impressie van OS X El Capitan

OS X El Capitan beschikt over nieuwe gestures om snel taken uit te voeren (vb: mail verwijderen), betere integratie van Spotlight en extra zoekmogelijkheden (weerbericht, sportuitslagen,…), snelkoppelingen naar sociale media en websites in Safari, Split View om snel twee (schermvullende) applicaties naast elkaar te tonen en de Notitie app wordt uitgebreider met checklists, foto’s toevoegen, tekenen met je vinger, etc. Klik hier voor meer informatie over OS X El Capitan.

Vanaf de lancering van OS X El Capitan vind je hier op appletips dagelijks meerdere tips terug over de nieuwe software. Je kunt ons op verschillende manieren volgen, het eenvoudigste is dagelijks onze website bezoeken. Verder kun je ons volgen op Twitter, Facebook en Google+, download onze iOS applicatie of accepteer onze Safari push notificaties.Reacties


 • Roland Goovers

  10 september 2015 om 8:13

  Is dit ook aan te raden voor de iMac late 2008?Hij werd met Yosemite heel erg traag…Wel aan te raden om dan El Capitan er op te zetten?

 • Wesley Fabry

  10 september 2015 om 9:08

  Dan raden we wel aan te updaten, El Capitan is een aanzienlijke verbetering onder de motorkap, ook voor oudere toestellen.

 • Ed

  10 september 2015 om 22:54

  Ik hoop dan ook dat het verbreken van BT mouse verholpen is. Deze verbreekt steeds. Erg irritant.

 • piet

  11 september 2015 om 16:32

  Roland

  Heb zelf ook nog een oude iMac 20″ staan met ML er op wat ik er zeker nooit er af zal gooien de 1 T HD gewoon gedeeld moet ik zeggen dat met EL Capitan (ß8) voor m,n gevoel nog soepeler loopt.
  En ik heb bij dit systeem de volle vertrouwen er op zelf gebruikte ik wel schoonmaak programma’s omdat huidige systemen dit niet meer voor 100% doen..
  Maar nu wat direct mij op valt bij een foutje en degelijke zit er altijd iets in de prullenmand bij een nieuwe start.
  Ik vond leopard & Snow een van de beste waarom? omdat ruimde veel op en ! loste vaak zelf foutjes op , Het systeem .
  Nu laats nog mijn oude macbook LS een toetsenbord bij Action gekocht voor €13,- werkt maar na een nieuwe opstart alles vergeten , nu na een week heeft het systeem dit zelf opgelost en werkt als een trein , iets wat mij vroeger ook al bekend was van Leopard Snow.

  Piet

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!