12 augustus 2013

OS X: 5 tips voor de Berichten applicatie

imessage berichten iconAdressering snel wijzigen

Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met een contactpersoon. Via het Apple-ID, telefoonnummer, e-mailadres, enz. Mocht je tijdens een gesprek willen switchen naar een andere adressering.

Bijvoorbeeld van telefoonnummer naar mailadres dan kun je dit eenvoudig doen door op het driehoekje naast de naam van de geadresseerde te klikken (bovenin in het bericht.) Hierdoor hoef je geen nieuwe conversatie te starten om de berichten te laten afleveren op een alternatieve locatie.

Emoji weergeven als tekst

Het is mogelijk om de Emojicons in de berichten weer te geven als tekst. Klik hiervoor met rechtermuisknop in het berichtveld en selecteer de optie 'Verberg smileys'. De Emojicons worden nu weergegeven als 'platte' tekst.

Facetime

Vanuit de berichten applicatie kun je snel een Facetime gesprek starten. Druk hiervoor op het Facetime icoon rechtsboven in het bericht. Selecteer het telefoonnummer of mailadres dat de contactpersoon heeft ingesteld voor Facetime. Deze herken je door het Facetime icoon dat naast het telefoonnummer of mailadres wordt weergegeven.

De Facetime applicatie zal automatisch worden opgestart en er wordt geprobeerd een verbinding tot stand te brengen. Uiteraard werkt dit enkel onder Wi-Fi (tenzij je provider Facetime over 3G toelaat).

Contactinformatie raadplegen en wijzigen

Het is mogelijk om de contactinformatie te openen vanuit de berichten applicatie. Dit doe je door met je rechtermuisknop te klikken op het contact links in de navigatiekolom en 'Toon contactpersoonkaart' te selecteren. De adresboek applicatie zal automatisch worden geopent met de informatie van de contactpersoon. Vanuit hier kun je de gegevens bewerken, na het opslaan zijn deze onmiddellijk te raadplegen in de berichten applicatie.

Leesbevestiging in-of uitschakelen

De status ‘Afgeleverd’ betekend niet dat het ontvangen bericht ook daadwerkelijk is gelezen door de ontvanger. Via de voorkeuren is het mogelijk om de afzender van een bericht een leesbevestiging terug te sturen. Op het moment dat het bericht daadwerkelijk is gelezen zal de status bij de verzender veranderen van ‘Afgeleverd’ naar ‘Gelezen’. Open de Berichten applicatie en ga vervolgens naar het menu:

Berichten ▸ Voorkeuren ▸ Accounts

Selecteer het iMessage account in de linkerkolom. Door de optie ‘Stuur leesbewijzen’ te selecteren kun je de leesbevestiging in- of uitschakelen.

Meer over iMessage kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!