13 augustus 2013

IKEA catalogus app plaatst virtuele meubels in je kamer

ikeacataGisteren heeft IKEA de catalogus voor 2014 uitgebracht met nieuwe meubelen, meer inspiratie en nieuwe accessoires voor in je huis. Vele fronsen nu het voorhoofd en vragen zich af wat dit nieuws met Apple te maken heeft, stiekem een hele hoop. IKEA heeft sinds vorig jaar al een iOS applicatie voor iPhone en iPad.

Vorig jaar was het al mogelijk om met behulp van de applicatie de fysieke papieren catalogus nieuw leven in te bladen door extra content zoals filmpjes en foto's te ontgrendelen. Wanneer je in de catalogus een plus-icon tegenkwam kon je met behulp van de app deze extra ontgrendelen. Dit jaar doet IKEA er een schepje bovenop en is het mogelijk gehele meubelen te plaatsen in je huiskamer met behulp van 'augmented reality'. Op deze manier kun je onmiddellijk kijken of het nieuwe bankstel in je interieur past.

ikeacata1

Download hier gratis de IKEA applicatie en download de catalogus. Open deze en tap bovenin op 'Catalogus home' en selecteer in de linkerkolom de optie 'Artikelen'. Selecteer hier een categorie naar keuze, bijvoorbeeld zitbanken en fauteuils. Blader vervolgens door de catalogus tot het 3D-icon verschijnt in de rechterbovenhoek voor meer inspiratie en tap op 'Tutorial starten'.

ikeacata2

Neem vervolgens je papieren catalogus (of druk deze hier af) en leg deze dichtgeklapt met de voorpagina naar boven op de grond. Tap op overslaan en selecteer het meubelstuk naar keuze en richt de camera van je iDevice op de catalogus. Op 'magische' wijze verschijnt het meubel in je woonkamer en kun je deze draaien met behulp van twee vingers. Knijp met twee vingers om het meubel te verkleinen of vergroten, met behulp van één vinger kun je het meubel verplaatsen in de ruimte.

ikeacata3

Wanneer je niet beschikt over de catalogus kun je ook na het tappen op het 3D icon de optie 'Zonder IKEA catalogus' selecteren. Volg vervolgens de stappen om het meubel te plaatsen in je kamer. Enkel moet je dan wel zelf de grootte inschatten. Ontdek het vooral zelf in deze toch wel leuke applicatie.

IKEA Catalogue
IKEA CatalogueCategorie: Lifestyle, Catalogues
Ontwikkelaar: Inter IKEA Systems B.V.
TV, iPad & iPhone  4+  131 MB DOWNLOAD GRATISReacties


  • Alex

    13 augustus 2013 om 18:02

    Geniaal!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!