Menu

13 augustus 2013

Herstart en zet uit-knoppen verwijderen uit loginscherm

inlog inloggen gebruikers iconHet loginscherm van je Mac is in eerste instantie erg eenvoudig opgesteld. Zo kun je inloggen met de verschillende accounts en is het zelfs mogelijk om de draadloze Wi-Fi netwerken te raadplegen. Daarnaast kun je vrij eenvoudig je Mac herstarten, sluimeren of uitschakelen vanaf dit scherm.

Wanneer je om veiligheidsredenen of als de Mac openbaar wordt gebruikt, kun je deze informatie verwijderen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar ‘Gebruikers en groepen’
• Klik onderaan in de kolom op ‘Inlogopties’
• Activeer eventueel het venster via het handslot
• Deactiveer de optie ‘Toon de knoppen ‘Sluimer’, ‘Herstart’ en ‘Zet uit”

inlogopties

Automatisch worden de ‘Zet uit’, ‘Sluimer’ en ‘Herstart’- knoppen verborgen in het inlogscherm en zijn deze niet meer te raadplegen. Op deze manier kun je alleen geforceerd een Mac herstarten (enkele momenten de powerknop ingedrukt houden) of wanneer je bent ingelogd als gebruiker.

Meer over inloggen kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • Adrie Flipse 13 augustus 2013 om 14:47

    geforceerd een Mac herstarten lijkt mij niet zo goed voor het systeem!Adrie

Een reactie toevoegen: