23 januari 2015

ScreencastOS X: Alle Finder kolommen in één keer aanpassen

Finder icoon

In de OS X Finder applicatie kun je allerlei weergaven activeren, denk hierbij aan de symbolen, lijst, maar de meest gebruikersvriendelijke is toch de kolomweergave. In deze weergave kun je eenvoudig mappen openen en de inhoud bekijken zonder dat het vorige pad verloren gaat.

Wanneer je op deze manier Finder gebruikt kan het wel eens voorkomen dat niet alles past in het Finder-venster, je kan dan de grootte van een kolom handmatig wijzigen met behulp van de scheidingslijn. Dit kan echter veel eenvoudiger via onderstaande methode.

finderkolom

Open Finder en open een map en daarin weer een map om het verschil goed te zien. Plaats de muisaanwijzer op de scheidingslijn en druk de option⌥-toets in. Hou deze knop ingedrukt en sleep de scheidingslijn naar links of rechts. Je zal merken dat alle kolommen tijdens het slepen gewijzigd worden.

Meer over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


 • Pieter Kers

  23 januari 2015 om 16:21

  En nu ook graag voor de listview …

 • Jochen

  23 januari 2015 om 19:11

  Voor mij (persoonlijk) is de lijstweergave de enige echte goede weergave, geen geklooi met half leesbare bestanden, alle belangrijke gegevens zoals grootte en bewerkingsdatum voor alle bestanden zichtbaar en noem nog maar op…

 • roeland van duijsen

  23 januari 2015 om 22:33

  Mijn finder scherm blijft niet op de zelfde groote als ik hem heb ingesteld.
  Heb overal gezocht maar kan geen oplossing ervoor vinden.
  In Mavericks en andere oudere versies kon dat wel.
  Wie weet de oplossing?
  Bedankt vast, Roeland

 • Marius Knip

  25 januari 2015 om 9:40

  Roeland

  Met XtraFinder kun je dat oplossen.
  http://www.trankynam.com/xtrafinder

 • Kris Van de Vijver

  27 januari 2017 om 14:56

  Ik gebruik kolomweergave constant en de kolombreedte is, na wat gepruts aan voorkeuren etc, min of meer OK. Maar telkens als ik de Finder benader vanuit een ander programma (bijvoorbeeld om een bijlage te gaan halen die ik in Mail wil toevoegen) opent de Finder in een irritant smalle kolomweergave, ondanks mijn gigantisch scherm. Ik ben van Mavericks naar Sierra gegaan en herinner mij niet dat ik vroeger dit probleem had. Iemand een oplossing hiervoor?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!