13 juni 2014

OS X: Snelheid van openspringende mappen aanpassen

finder icon retinaIn Finder kun je eenvoudig afbeeldingen, documenten en overige bestanden verplaatsen naar een andere map binnen Finder. Dit kun je uiteraard eenvoudig doen via de welbekende sleepbeweging van de ene naar de andere map.

Wanneer je een bestand wil verplaatsen naar een andere map binnen één venster kun je gebruik maken van de openspringende map functie. Hierbij kun je het bestand naar een map slepen en enkele ogenblikken wachten tot de map vanzelf wordt geopend. Mocht het je iets te snel of te lang duren tot de map geopend wordt dan kun je dit aanpassen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Finder
• Navigeer naar de menubalk
• Klik hier op Finder ▸ Voorkeuren
• Open het tabblad ‘Algemeen’

openspringen

Bij de optie 'Openspringende mappen en vensters’ kun je de gewenste snelheid aanpassen door de schuifbalk te verplaatsen. Je kan er ook voor kiezen om de functie in zijn geheel uit te schakelen. Dan volstaat het om de optie 'Openspringende mappen en vensters’ uit te vinken.

Meer over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


 • escom1993

  13 juni 2014 om 9:13

  Voor Mavericks kon ik gewoon slepen naar een andere map en die mp op mijn hgewenst moment laten openspringen door op de space te drukken. Automatisch openspringen stond dan afgevinkt. Sinds Mavericks kan dat blijkbar niet meer . Je moet nu met automatisch openspringen mappen werken en dat werkt niet zo prettig.

 • svadb

  16 december 2015 om 7:47

  Sinds El Capitan heb ik in de Finder-voorkeuren > Algemeen helemààl geen optie meer om de openspringende venster aan of uit te zetten.
  Zijn die voorkeuren verplaatst? Of zijn ze verdwenen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!