18 maart 2014

OS X: Automatisch inloggen bij meerdere gebruikers

accountsIn OS X ben je niet beperkt tot één enkele gebruiker, je kunt een Mac delen met meerdere personen en deze allemaal voorzien van een eigen OS X gebruikersaccount. Dit kan uiteraard simpelweg worden gerealiseerd door het aanmaken van verschillende gebruikers in de systeemvoorkeuren.

Tijdens het inloggen kun je de gewenste gebruiker selecteren en vervolgens aanmelden met of zonder een opgegeven wachtwoord. Ondanks dat er meerdere gebruikers zijn is het toch mogelijk om je Mac te laten opstarten en automatisch in te loggen met één van de aangemaakte accounts. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Systeemvoorkeuren ( ▸ Systeemvoorkeuren)
• Selecteer de optie 'Gebruikers en accounts'
• Open de optie 'Inlogopties' in de linker kolom
• Klik eventueel op het hangslotje om de beveiliging te ontgrendelen

inloggenvastgebruikerosx

Selecteer naast de optie 'Automatisch inloggen' de gewenste gebruiker. Voer het wachtwoord in en bevestig dir door op 'OK' te klikken. Wanneer nu je Mac wordt opgestart en het inlog-proces begint wordt automatisch de geselecteerde gebruiker ingelogd. Via  ▸ 'Log gebruikersnaam uit' kan een andere gebruiker zich aanmelden.

Deze functie is erg handig om snel een bepaalde gebruiker in te loggen, maar Let wel op dat deze procedure minder veilig is dan bij het gebruik van een wachtwoord.

Meer over Systeemvoorkeuren kun je hier terugvinden.Reacties


 • Arielle Panday

  7 september 2015 om 11:17

  Ik heb het geprobeerd, maar het lukt niet om mijn naam aan te klikken. Ik kan alleen kiezen tussen ‘gastgebruiker’ en ‘uit’. Moet ik iets anders doen??

 • Erwin

  7 september 2015 om 19:38

  Ik heb het zelfde probleem als Arielle
  (2 gebruikers + gast, maar kan alleen voor gast automatisch inloggen selecteren)

 • Onno Krabshuis

  19 december 2015 om 16:56

  Het is onze eerste iMac, erg wennen na zoveel jaar aan Windows, dus valt er nog veel te ontdekken. Ook ik wil zonder ww de iMac kunnen opstarten, wat helaas niet lukt.
  Ik kan wel mijn naam aanvinken, maar na opstarten moet ik toch ww invullen!?!?!
  OS X El Capitan

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!