17 maart 2014

iOS 7iOS 7.1: De automatische HDR functie gebruiken tijdens het maken van een foto

camera logo 7 retinaDankzij iOS 7.1 heeft de iPhone 5s weer een extra functie erbij, vanaf nu is het mogelijk om de HDR-functie tijdens het fotograferen automatisch in te schakelen. Hierdoor zal iOS zelf bepalen wanneer de HDR-fucntie dient worden gebruikt tijdens het maken van een foto.

HDR staat voor High Dynamic Range en tijdens deze functie maakt de iPhone meerdere foto’s met (extreme) over- en onderbelichting. Deze worden samengevoegd tot een verbeterd eindresultaat. Omdat de functie nu geheel automatisch gaat is deze zeer simpel in gebruik. Volg onderstaande stappen om de optie te activeren.

• Open de Camera applicatie
• Tap vervolgens bovenin op de optie ‘HDR’
• Selecteer hier de optie ‘HDR autom.'

hdr-automatisch

Wanneer je nu foto’s maakt zal iOS zelf bepalen wanneer hij de HDR functie zal gebruiken, dit zal vaak gebeuren bij te veel of te weinig licht. Helaas is deze functie alleen te gebruiken op een iPhone 5s. Via Instellingen ▸ Foto’s en camera kun je de optie ‘Bewaar normale foto’ inschakelen. Hierdoor wordt de HDR en normale foto opgeslagen in je filmrol.

Meer over Camera kun je hier terugvinden.Reacties


 • Laurens

  17 maart 2014 om 16:33

  Bedankt voor de tip! Handig dat het nu automatisch gaat.

 • Jan Aukes

  17 maart 2014 om 17:05

  Nog een tip: het is waarschijnlijk bekend dat het knopje naast de muteschakelaar als sluiterknop kan worden gebruikt. Maar minder bekend is dat het knopje daarnaast de burstmode inschakelt.

 • peter

  17 maart 2014 om 17:12

  @jan Dat was al bekend ;-) http://www.appletips.nl/ios-7-gebruikmaken-van-de-burstmode/

 • Magda van der Linde

  18 maart 2014 om 18:40

  De functie HDR werkt ook op de iphone 4S.

Een reactie toevoegen: