14 juli 2013

10.8OS X: De kleurenweergave van het scherm omkeren

Met het huidige mooie zomerse weer gebruik je vast en zeker je Mac regelmatig buiten en zal je het volgend probleem wel herkennen. Door het felle licht kan het voorkomen dat je bepaalde webpagina’s en applicaties niet goed zichtbaar zijn op je scherm. Ook wanneer je je Mac in een donkere omgeving gebruikt kan het felle oplichtende scherm storend zijn.

Je kunt er voor kiezen om de omgekeerde kleurenmodus te activeren in OS X. In voorgaande versies van OS X kon je vrij eenvoudig deze activeren met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + ctrl ^ + 8. Deze toetscombinatie werkt niet meer in Mountain Lion, volg onderstaande stappen om de omgekeerde kleurenmodus te activeren.

Activeer de toegankelijkheidsopties met behulp van de toetscombinaties cmd⌘ + option⌥ + F5. Selecteer vervolgens de optie 'Keer beeldschermkleuren om'.

Wanneer je bovenstaande optie hebt geactiveerd zal je merken dat de kleuren van het scherm negatief worden weergegeven. Daarnaast kun je het contrast aanpassen met behulp van de schuifbalk. Wanneer je de kleurenmodus weer terug normaal wilt volstaat het om de optie 'Keer beeldschermkleuren om' te deactiveren.

Meer over toegankelijkheid kun je hier terugvinden.Reacties


  • isabelle

    5 november 2013 om 20:50

    ik vond het erg handig om te weten, maar er moet toch ook een manier zijn dat je die toetscombinatie doet en dan komt het kleuren omkeren gewoon gelijk? kan dat, en hoe?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!