2 mei 2012

OS X: Eenmalig de login items niet opstarten

Bij het inloggen van je account worden er automatisch verschillende applicaties gestart. Deze applicaties zijn terug te vinden in  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Gebruikers en groepen ▸ Inloggen. Met behulp van het voorkeurenpaneel is het mogelijk om het automatisch opstarten uit te schakelen.

Er is in Mac OS X echter ook een toetscombinatie beschikbaar waarmee je eenmalig het starten van de login items kunt voorkomen. Dit kan handig zijn als er zich problemen voordoen bij het inloggen en je zeker wilt weten of dit door de login items wordt veroorzaakt.

Wanneer je gebruik maakt van het OS X login scherm dan kun je het automatisch opstarten van de login items voorkomen door de shift⇧-toets in te drukken (en ingedrukt te houden) nadat je het wachtwoord van je account hebt ingevoerd. Druk met de shift⇧ toets ingedrukt op enter om het inloggen op je Mac te bevestigen.

Als je geen gebruik maakt van het OS X inlog scherm dan kun je de shift⇧-toets indrukken nadat het Apple logo is verschenen op het scherm. Doe je dit voordat het logo verschijnt dan zal je Mac opstarten in veilige modus.

Let op! het eenmalig blokkeren van de login items heeft alleen betrekking op '3rd party' applicaties die zijn geïnstalleerd onder het gebruikersaccount waarmee wordt geprobeerd in te loggen. Deze procedure werkt niet op het moment dat je Mac is vergrendeld aangezien dan de applicaties al zijn ingeladen.

Bart bedankt voor de tip!Reacties


 • Zero Wing

  2 mei 2012 om 10:07

  LOL, weet je nog, vroegah in pre-OSX: shift ingedrukt houden om extensies niet te laden… <3

 • AFB4L

  2 mei 2012 om 20:24

  Heeft niks met dit onderwerp te maken maar waarom sync je iphone je gekochte beltonen niet ze staan wel op itunes maar krijg ze niet in me ipad en je kan niet net als bij je apps even vanuit de cloud eropzetten iemand een idee

  Bvd AFB4L

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!