6 oktober 2015

El CapitanOS X El Capitan: De navigatiekolom gebruiken in Safari

Safari icoon

Schermvullende weergave is niet voor alle applicaties in OS X handig, maar voor Safari werkt het wel prettig. Je hebt namelijk een extra groot venster om te surfen op het wereld wijde web.

Vanaf OS X 10.11 El Capitan is de knoppenbalk, met daarin de adres- en zoekbalk, standaard actief in schermvullende weergave. Daarnaast kun je op een heel handige manier gebruikmaken van de navigatiekolom om zo snel je koppelingen, bladwijzers en leeslijst te raadplegen.

De schermvullende weergave kun je activeren door in de titelbalk van het Safari venster te klikken op de groene knop, via de menubalk ▸ Weergave ▸ Schakel schermvullende weergave in of via de toetscombinatie ctrl^ + cmd⌘ + F.

navigatiekolom safari

Wanneer schermvullende weergave actief is dien je jouw muisaanwijzer helemaal naar links van het scherm te plaatsen tot aan de rand. Zodra je de rand van het scherm 'aanraakt' met de muisaanwijzer zal de navigatiekolom tevoorschijn komen.

Vanuit hier heb je snel toegang tot je bladwijzers, favorieten, koppelingen en leeslijst. Zodra je de muisaanwijzer weer naar rechts verplaatst zal de navigatiekolom automatisch verbergen. Altijd de navigatiekolom actief hebben? Schakel hem dan in via Menubalk ▸ Weergave ▸ Toon navigatiekolom.

Lees ook: Websites vastzetten met Pinned Sites in OS X El CapitanReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!