5 januari 2016

El CapitanOS X El Capitan: Vluchtinformatie raadplegen zonder extra app

vliegtuig vlucht icoon

Wanneer je regelmatig met het vliegtuig reist dan kan de volgende optie erg handig zijn. Zoals in iOS 9 is het vanaf OS X 10.11 El Capitan mogelijk om vluchtinformatie van vluchtnummers te bekijken, dit zonder tussenkomst van een extra geïnstalleerde app.

Wanneer OS X een vluchtnummer gedetecteerd zal deze automatisch opzoek gaan naar de juiste informatie, dit aan de hand van speciale data-analyses. Hoe de optie werkt kun je hieronder teruglezen.

Wanneer je in een e-mail of bericht ontvangt met een vluchtnummer (bijvoorbeeld DL446), dan herkent OS X dit als een vluchtnummer. Ook vluchtnummers die je zelf intypt in OS X worden herkend, denk hierbij aan de Notities applicatie.

Vluchtinformatie iOS X

Zodra het vluchtnummer is gedetecteerd zal deze gemarkeerd worden en kun je erop klikken. Automatisch haalt OS X de meest relevante gegevens op met betrekking tot het vluchtnummer. Zo krijg je de vertrek- en aankomsttijd te zien, vluchtstatus, terminal en de vliegroute in Apple Maps aan de hand van een animatie.

Let wel, deze optie is nog niet beschikbaar voor alle vluchtnummer, de meeste Amerikaanse vluchtnummers worden herkend en enkele ander internationale luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Air France, Lufthansa, Scandinavian Airlines, British Airways, EasyJet, Malaysia Airlines, Singapore Airlines, Air Canada, etc. Apple zal deze optie uitbreiden tot alle luchtvaartmaatschappijen.

Lees ook: Vluchtinformatie raadplegen zonder app in iOSReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!