Menu

26 augustus 2013

OS X: Het automatisch bewaren van documenten uitschakelen

os x icon retinaWanneer je in OS X een document afsluit in teksteditor wordt deze automatisch bewaard indien deze voorzien is van een bestandsnaam en een locatie is toegewezen. Op deze manier wordt het document altijd bewaard en hoef je hier niet meer naar om te kijken.

Toch kan het soms vervelend zijn dat een document automatisch wordt bewaard en hierdoor je eerdere versies mis loopt. Je kunt er dan voorkiezen om dit gedrag uit te schakelen, dit doe je via onderstaande stappen:

Open Systeemvoorkeuren en selecteer de optie ‘Algemeen’. Vink vervolgens de optie ‘Vraag of wijzigingen moeten worden bewaard bij het sluiten van documenten’ aan.

algemeen-voorkeuren

Wanneer je nu een document afsluit vraagt OS X wat je met dit document wilt doen. Je kunt er dan voor kiezen om het document te bewaren, annuleren of wijzigingen ongedaan maken. Deze pop-up verschijnt overigens in alle applicatie die documenten of afbeeldingen kunnen verwerken.

Meer over systeemvoorkeuren kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: