26 augustus 2013

Voorkom dat Safari de iTunes Store automatisch opent

safari icon retinaUiteraard kun je met behulp van een link een applicatie, muziek album, podcast, enzovoorts vanuit Safari openen in iTunes. Wanneer je bijvoorbeeld een applicatie opent krijg je hiervan eerst een preview te zien in Safari, daarna wordt onmiddellijk iTunes geopend om de applicatie te tonen in de iTunes Store.

Dit is op zich erg handig, maar met behulp van de preview in Safari kun je al beslissen of je de applicatie, album of film wilt aanschaffen. Je kunt er dan voor kiezen om de 'NoMoreiTunes' extensie te installeren voor Safari.

Wanneer je deze extensie activeert zal Safari het belemmeren om iTunes te openen. Op deze manier kun je de applicatie, muziek of andere content eerst rustig bekijken in Safari. Wanneer je besluit de desbetreffende content te downloaden kun je deze openen door op de knop 'Bekijk in iTunes' te klikken.

extensieitunes

NoMoreiTunes kun je hier gratis downloaden, dubbelklik vervolgens op het bestand dat je net hebt gedownload en automatisch wordt Safari geopenend. In het pop-up venster kun je vervolgens de extensie installeren. Deze wordt vervolgens automatisch geactiveerd.

De extensie kun je beheren via Safari ▸ Voorkeuren ▸ Extensies. Hier kun je NoMoreiTunes deactiveren, extra opties beheren en eenvoudig verwijderen. Wanneer je nu een link naar iTunes content opent in Safari zorgt NoMoreiTunes ervoor dat deze niet onmiddellijk wordt geopend in iTunes. Je kunt het zelf testen door op onderstaande applicatie te openen.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


 • Pierre

  26 augustus 2013 om 17:45

  Een paar nieuwsberichten hieronder is van 24 augustus.
  (over Clean my Mac)
  Maar de reacties zijn van een maand geleden.
  Hoe kan dat ?

 • angelos

  26 augustus 2013 om 21:00

  Supertip! Ik gebruik deze bijna een jaar, erg tevreden. @Pierre, omdat het nieuwsbericht naar voren is gehaald. Appletips moet ergens aan verdienen om de site live te houden denk ik.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!