27 augustus 2013

Icons van websites verbeteren in het beginscherm

safari icon ios retinaSafari is de standaard webbrowser op de iPhone, iPad en iPod Touch en kent vele handige opties en functies. Zo is het mogelijk om een webpagina toe te voegen aan het beginscherm van je iDevice. Zo heb je snel toegang tot je favoriete webpagina's. Wanneer je een webpagina toevoegt zal er gezocht worden naar de favicon van de webpagina.

Dit is een klein logo dat meestal kan teruggevonden worden naast de url in de adresbalk op een desktop. Wanneer deze niet aanwezig is zal je iDevice een schermafbeelding maken van de webpagina en deze als icon gebruiken op je beginscherm. Helaas is dit vrij onduidelijk, gelukkig kan het anders, volg hiervoor de volgende stappen.

Open de webpagina die je graag wilt toevoegen aan je beginscherm. Zoom (twee vinger spreiden over het scherm) vervolgens in op het website logo of een andere foto op de openstaande pagina. Voeg vervolgens de pagina toe aan het beginscherm.

beginschermicon

Dit kun je doen door te tappen op de deelknop en vervolgens de optie 'Voeg toe aan beginscherm'. Vervolgens wordt er een schermafbeelding gemaakt van de ingezoomde pagina. Op deze manier kun je een overzichtelijker icon creëeren en gebruiken. In sommige gevallen kan achteraf toch nog het icon aangepast worden naar een schermafbeelding van de gehele pagina en dien je bovenstaande procedure opnieuw uit te voeren.

Meer over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!