6 september 2013

OS X: Het help-venster op de achtergrond plaatsen

os x icon retinaWanneer je in een applicatie de help functie activeert (Help ▸ Applicatienaam), wordt er een nieuw venster geopend met de help-onderwerpen van de betreffende applicatie. Het vreemde van dit venster is dat deze altijd op de voorgrond aanwezig is.

Opzich is het slim, op deze manier kun je snel de stappen en oplossingen bekijken, echter kan het ook irritant zijn omdat je in de meeste gevallen de applicatie en het help-venster tegelijkertijd wilt gebruiken. Doordat het help-venster voortdurend op de voorgrond aanwezig is kun je moeilijk andere applicaties bekijken.

Door middel van onderstaand Terminal commando kun je er voorzorgen dat het help-venster zich gedraagt zoals alle andere vensters in OS X en dus ook mogelijk wordt om het help-venster op de achtergrond te plaatsen.

• Open Terminal via Programma's ▸ Hulpprogramma's
• Voer onderstaand commando in:

defaults write com.apple.helpviewer DevMode -bool true

Wanneer je nu een help venster activeert zal deze op de achtergrond worden geopend en kan je bijvoorbeeld het help venster naast je applicatie plaatsten. Dit is stiekem handiger dan deze steeds op de voorgrond aanwezig te hebben.

Je kan dit alles weer ongedaan maken door in bovenstaand commando true te vervangen door false.

Meer over terminal kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: