6 september 2013

iOS: Vier handige tips voor de Berichten app

berichten ios 7 retinaDe herhaling van de berichten melding aanpassen

Sinds iOS 5 is de mogelijkheid om de melding bij een nieuw bericht aan te passen verwijderd uit de menu instellingen van de Berichten app. Wanneer je de meldingen wilt aanpassen dan dien je hiervoor het nieuwe 'berichtgevings-menu' te gebruiken.

Ga naar: Instellingen ▸ Berichtgeving ▸ Berichten ▸ Herhaal melding
Selecteer één van de zes mogelijkheden, de meldingen worden na twee minuten herhaald.

Capslocks activeren

Capslocks worden over het algemeen beschouwd als schreeuwen, onbeleefd of opdringerig. Toch zijn ze soms noodzakelijk, als je een heel woord of zin in hoofdletters wilt kun je dit letter voor letter activeren met behulp van de Shift-toets op het toetsenbord. Dit neemt enige tijd in beslag, er is een mogelijkheid om de capslock te activeren en zo meerdere letters, woorden en zinnen te typen in hoofdletters. Deze optie dient alleen eenmalig geactiveerd te worden in de toetsenbord instellingen. Ga naar:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord en activeer de menuoptie: ‘Schakel Caps Lock in’.

Open hierna een app waarin je tekst kunt bewerken en tap tweemaal kort achter elkaar op de shift-toets zodat deze blauw wordt. Op dat moment is de capslock ingeschakeld. Je schakelt de capslock weer uit door eenmaal op de shift-toets te tappen.

Aantal tekens activeren

In de meeste gevallen SMS je gratis bij je provider of voor een laag tarief zodat het vrij weinig uitmaakt hoe veel tekens je gebruikt in een SMS. Standaard bestaat één SMS uit maximaal 160 tekens, als je dit overschrijd wordt de SMS automatisch opgedeeld in twee smsjes. Niet echt belangrijk, maar als je in het buitenland bent kan je telefoonrekening soms wel snel oplopen. Je kunt in iOS een teller activeren die aangeeft hoeveel tekens je bericht bevat zodat je weet hoeveel SMS berichten je uiteindelijk zal versturen. Om de teller te activeren ga je naar:

Instellingen ▸ Berichten ▸ Aantal tekens (aan)

Standaard Emojicons

In de voorgaande versies van iOS was het gebruik Emijocons beperkt tot bepaalde regio’s zoals bijvoorbeeld Japan (het land waar de Emijocons vandaan komen en mateloos populair zijn). In iOS 6 is het voor iedereen mogelijk om emojicons te activeren ongeacht je regio. De emojicons kun je activeren door middel van het emoji-toetsenbord toe te voegen aan je toetsenbord.

Ga hiervoor naar:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord > Internationale versies ▸ Voeg toetsenbord toe…

Na de activatie verschijnt er een wereldbol linksonder in het toetsenbord waarmee je kunt switchen tussen de toetsenborden, hieraan worden ook de emojicons toegevoegd.

geupdate artikel

Meer over iMessage kun je hier terugvinden.Reacties


 • App69

  17 september 2013 om 9:09

  Emo’s werken blijkbaar niet op een iPod Touch (5th gen).

 • Shaula lucas

  27 november 2013 om 7:14

  Heb geprobeerd maar teller staat aan bij sms maar tekens worden niet geteld. Hoe kan dit?
  Heb geupdate tot ios 7.04

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!