3 april 2015

iPhoto OS X: Miniatuur en database problemen oplossen

Als je gebruik maakt van iPhoto op de Mac dan is het misschien al eens voorgekomen dat alle miniaturen zwart worden weergegeven. Dit wil zeggen dat de kleine voorvertoningen van de foto’s niet meer aanwezig zijn of dat de database corrupt is geraakt.

Dit kan verschillende oorzaken hebben en is niet onmiddellijk een groot probleem voor de applicatie. Het is wel aan te raden dit op te lossen, zeker als je straks overgaat op de Foto’s voor OS X applicatie

iPhoto beschikt standaard over de mogelijkheid om de miniaturen opnieuw te genereren, hierdoor zal iPhoto de miniaturen opnieuw aanmaken en eventueel (indien mogelijk) de oude verwijderen. Volg onderstaande procedure om deze optie tot een goed einde te brengen.

Open Finder en navigeer naar de iPhoto applicatie in de map ‘Programma’s’. Houd de toetsen cmd⌘ + option⌥ ingedrukt en dubbelklik op de iPhoto applicatie. Deze wordt nu geopend en onmiddellijk verschijnt er een EHBO-venster voor de fotobibliotheek van iPhoto. Hier heb je de mogelijkheid om een aantal zaken binnen de applicatie te herstellen.

miniatureniphoto

Vink hier de optie ‘Bouw miniaturen op’ aan en klik op de knop ‘Bouw opnieuw op’ om de miniaturen te herstellen en opnieuw te laten genereren. Verder is het ook mogelijk de bevoegdheden en database te herstellen. Dit is handig wanneer er zich voortdurend problemen voordoen, iPhoto gaat dan opzoek naar de problemen en herstelt deze automatisch. Als laatste hulpmiddel kun je dan ook de database opnieuw laten opbouwen, doe dit echter alleen als de overige opties geen resultaat hebben want het kan leiden tot het verwijderen van afbeeldingen.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer over iPhoto kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!