4 april 2015

Zeiss VR ONE maakt van je iPhone 6 een virtual reality headset

zeiss one VR bril

Het is al een tijdje op de markt, maar steeds meer grote merken zoals Samsung en HTC komen met een eigen virtual reality bril. Ze proberen hiermee de game industrie een ander soort dimensie te geven en hopen dat steeds meer gamers over willen schakelen op deze virtuele wereld. Door zo’n bril kun je je in een totaal andere wereld begeven en zie je alleen de beelden die de bril weergeeft.

Een spel kan hierdoor nog intenser worden, maar een virtual reality bril kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt zoals het virtueel bezichtigen van een tentoonstelling, gebouwen, enzovoorts. Apple heeft momenteel nog geen plannen voor een virtual reality bril, maar voor iPhone gebruikers hoeft het geen toekomstmuziek zijn. Zeiss heeft namelijk een stevige en prachtige headset ontworpen, de Zeiss VR ONE, voor de iPhone 6.

De headset heeft een universele opening, hierin plaats je een speciale case waar je iPhone 6 in past, uiteraard word deze meegeleverd bij aanschaf van een Zeiss VR ONE (ook beschikbaar voor de Samsung Galaxy S5).

IMG_3918

De virtual reality techniek zit verborgen in de iOS applicaties voor de Zeiss VR ONE die gratis te downloaden zijn in de iOS App Store. Met behulp van de gyroscoop en versnellingsmeter in de iPhone kun je de headset bedienen, in het midden bevind zich een kleine punt die je moet verplaatsen door je hoofd te kantelen naar verschillende menuopties in de apps. Zo kun je in een 'echte' bioscoop zitten en naar een video/film kijken, maar ook de beroemde achtbaanrit kun je beleven met deze headset.

VRONEapps

De Zeiss VR ONE is doorzichtig en zorgt er dus voor dat je de iPhone camera kunt gebruiken. Zo kun je virtuele games spelen in je eigen woonkamer of tuin. Samen met de Zeiss VR ONE wordt een kubus geleverd die de app herkent en vervolgens vreemde figuren in je woonkamer laat ontpoppen.

Daarnaast is de headset helemaal niet zwaar en aan de rand van de bril bevindt zich zacht schuim zodat hij comfortabel is om te dragen. De bril bevat twee goede lenzen zodat het beeld ook haarscherp blijft tijdens het gebruik van de headset.

IMG_3919

De headset is compleet draadloos omdat alles werkt via je iPhone. Uiteraard moet deze wel opgeladen zijn, maar er is een opening voor de lightning kabel en om een headset aan je iPhone te koppelen. In de App Store zijn tal van applicatie te vinden die geschikt zijn voor virtual reality brillen.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Conclusie

Virtual Reality is leuk, maar je moet er wel van houden. Op de markt zijn tal van kartonnen brillen voor je iPhone beschikbaar, maar met de Zeiss VR ONE heb je wel een steviger en betere headset in handen. Je kunt de headset gebruiken in combinatie met een bril en aanspannen met de bijgeleverde riemen zodat deze goed en strak op je hoofd zit. Alleen dan is de kijkervaring optimaal en kun je alles haarscherp zien. Één ding is zeker, je moet er wel tegen kunnen. Je wordt al snel 'misselijk' van het vele draaien en dat is wel iets waar je je overheen moet zetten.

De Zeiss apps speciaal voor de VR ONE zijn leuk om te testen, denk aan de bioscoop of een virtuele rondleiding door een tentoonstelling. Daarnaast zijn er al een aantal spellen en overige entertainment apps te downloaden die gebruikmaken van deze virtual reality techniek. Ze zijn leuk, maar je merkt goed dat alles nog in zijn kinderschoenen staat. Persoonlijk heb ik een beetje het gevoel van de eerste apps die ooit verschenen in de iOS App Store, ze waren leuk, maar nog lang niet af of groots. Waarschijnlijk zal de komende tijd virtual reality steeds meer gaan uitgroeien en worden de applicaties vanzelf beter. Interesse gekregen? Dan vind je hier meer informatie over de Zeis VR ONE headset.

mobilefun

Deze review werd mede mogelijk gemaakt MobileFun.nl, online webshop met een hoop (unieke) iPhone 6 accessoires.

Tip: Volg ons op Twitter en vind ons leuk op Facebook, want binnenkort verloten we daar de Zeiss VR ONE voor de iPhone 6 onder onze volgers.Reacties


 • Ad

  4 april 2015 om 19:39

  Lijkt me een forse afrader voor mensen met epilepsie gerelateerde klachten.
  Dat je misselijk wordt is een signaal van je hersenen dat er iets niet klopt, ik zou dat signaal niet negeren!

 • Chefmonteur

  7 april 2015 om 13:52

  Vorig week die van Samsung geprobeerd met de note 4 en de S6 erin.. is heel leuk maar zeer belabberde beeld kwaliteit. Als dit scherp word dan is het super film kijken lijkt mij. Verwacht er sowieso veel van in de toekomst.

  Dit stukje in het artikel snap ik niet.

  Je kunt de headset gebruiken in combinatie met een bril en aanspannen met de bijgeleverde riemen zodat deze goed en strak op je hoofd zit.

  Je hebt dus buiten de VR One een extra bril nodig voor scherp beeld?

 • Wesley Fabry

  7 april 2015 om 14:42

  Neen hoor chefmonteur, met bril bedoelen we een leesbril of dergelijke. Je moet daarnaast de VR ONE goed op je hoofd plaatsen om het beeld scherp te zien.

 • Rain Andrea

  14 januari 2016 om 16:08

  Ik heb een Samsung Gear VR en op het doosje staat aangeduid dat het mogelijk is met de Note 5/ S6 Edge+ / S6 en de S6 edge.

  Ik wil hem namelijk gebruiken voor mijn Note 4 en uit de vorige review begreep dat het note 4 en de s6 Gear overeen kwamen. Graag uw mening.

 • Wesley Fabry

  14 januari 2016 om 16:11

  Rain Andrea, deze review is voor de Zeiss VR One en niet de samsung variant. Ik vermoed als het niet op de doos staat, dat het dan niet werkt. Maar daar weten vast andere een antwoord op. Deze lijkt trouwens speciaal voor de Note 4 te zijn.

 • Jan

  18 januari 2016 om 10:58

  Als je een iPhone 6s Plus hebt, is er dan ook een oplossing voorhanden?

 • Wesley Fabry

  18 januari 2016 om 11:01

  Die lijken er momenteel niet echt te zijn, vaak is het beeld niet scherm omdat het zo groot is.

 • Erhan

  30 april 2016 om 18:32

  Ik ben op zoek naar die VR ONE Media app, maar deze is niet beschikbaar in de Nederlandse app store.. helaas.. Weten jullie een goede alternatief hiervoor ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!