2 november 2011

10.7OS X Lion: Bestanden slepen tussen spaces en fullscreen applicaties

In Mac OS X 10.7.2 heeft Apple naast de nodige bugfixes en iCloud ook extra functionaliteit toegevoegd aan Mission Control. Het is in 10.7.2 namelijk mogelijk om de volgorde van de spaces aan te passen en je kunt bestanden en mappen slepen tussen verschillende Spaces (bureaubladen) en applicaties in volledige schermweergave.

Wanneer je bijvoorbeeld een applicatie in volledige schermweergave gebruikt dan kun je een map of bestand hier naartoe slepen door gebruik te maken van de rand van het scherm. Om te voorkomen dat dit per ongeluk gebeurt is hier aan een vertraging toegevoegd. Selecteer een bestand of map en sleep deze naar de rand van de aangrenzende Space en houd de muisknop ingedrukt. Na enkele momenten verschijnt de aangrenzende Space.

Je kunt ook een bestand of map verplaatsen naar een andere Space door deze op het Mission Control icon in het Dock te slepen en muisknop ingedrukt te houden. Automatisch zal nu Mission Control verschijnen en kun je het bestand of de map heel eenvoudig naar de gewenste Space slepen.Reacties


 • Marco

  2 november 2011 om 11:22

  Dat werkt inderdaad leuk.

  Wat niet werkt (bug?) is dat het mij niet lukt om Safari in volledige schermweergave op bureaublad 1 te krijgen.

  Het lukt prima om safari in niet-volledige schermweergave te verslepen van bureaublad x naar bureaublad 1 maar zodra ik volledige schermweergave activeer verspringt ie weer naar een ander bureaublad. Dat bureaublad kan ik dan wel weer “vooraan” slepen, maar niet op de 1e positie.

  P.s. het lijkt niet uit te maken of je bij opties/toewijzen aan bureaublad 1 hebt aangevinkt, of bij voorkeuren niet het vinkje aanstaat dat de volgorde op basis van gebruik moet worden bepaald.

 • Rob

  2 november 2011 om 13:34

  Je kan helemaal geen items slepen naar een space waarin een full screen applicatie openstaat.

  Wanneer je bijvoorbeeld Mail.app in volledige schermweergave gebruikt dan kun je hier geen map of bestand (bijvoorbeeld textedit-venster met notities) naartoe slepen door gebruik te maken van de rand van het scherm.

 • Gijs

  2 november 2011 om 16:07

  Schermvullende apps moet je ook niet zien als een bureaublad. Het is wel een space maar eigenlijk ook weer niet.

 • Hans

  3 november 2011 om 6:13

  Mijn snelkoppelingen zijn verdwenen van alle spaces!
  Hoe krijg ik ze weer terug?

 • MacBooky

  3 november 2011 om 9:39

  @Rob dat kan wel degelijk als je een nieuwe email aan het schrijven bent en het werkt in alle Fullscreen apps … misschien moet je de laatste update eens draaien of controleren voordat je maar ‘nee’ begint te roepen …

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!