2 november 2011

10.7OS X Lion: Locatievoorzieningen

In Mac OS X 10.7 Lion is er een nieuw 'Privacy' tabblad toegevoegd aan  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beveiliging en Privacy. In dit tabblad kun je aangeven of er anonieme diagnostische informatie over Mac OS X naar Apple mag worden gestuurd.

Het tabblad geeft je ook toegang tot de locatievoorzieningen. In Mac OS X Lion kunnen applicaties namelijk gebruik maken van een framework dat je locatie kan bepalen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Safari, wanneer je in de webbrowser naar Google maps gaat kun je een route plannen vanaf je huidige locatie.

Standaard zal er altijd een popup venster verschijnen waarin toestemming wordt gevraagd om de huidige locatie te bepalen. In de popup die verschijnt kun je eenmalig of voor één dag toestemming tot het gebruik van je locatie geven. Met behulp van het voorkeurenpaneel kun je aangeven of een bepaalde applicatie zonder verdere vragen gebruik mag maken van de Mac OS X 10.7 locatievoorzieningen.

Wanneer een applicatie de afgelopen 24 uur gebruik heeft gemaakt van de locatievoorzieningen dan verschijnt er achter de naam van de applicatie een kompasnaald.

Mocht je de locatievoorzieningen compleet willen uitschakelen dan is dat mogelijk door het voorkeurenpaneel te ontgrendelen met behulp van het slotje linksonder. Let op! wanneer je de locatievoorzieningen uitschakelt is het niet meer mogelijk om je Mac te traceren met behulp van de 'Zoek mijn Mac'.Reacties


  • Louis

    2 november 2011 om 9:43

    Wat opmerkelijk is, is dat Safari inderdaad in die lijst terecht komt, maar dat als je hetzelfde doet in Firefox of Chrome, je wel keurig je locatie krijgt, maar die beide niet in die lijst terecht komen. Zouden die een ander framework gebruiken voor locatie?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!