28 november 2011

10.7OS X Lion: Een Mac automatisch herstarten bij problemen

In Mac OS X 10.7 Lion heeft Apple een nieuwe optie toegevoegd die vooral handig is voor gebruikers die hun Mac gebruiken als server. Niets is zo vervelend dat een Mac die je als server gebruikt vastloopt en daarna niet meer benaderbaar is, in de meeste gevallen is de netstroom uitschakelen dan de oplossing.

In Mac OS X 10.7 heb je mogelijk om een Mac die is vastgelopen automatisch te herstarten. De aanwezigheid van deze optie is afhankelijk van het type Mac dat je gebruikt. Vanzelfsprekend ondersteunen de meest recente Macs deze optie, er is echter geen overzicht van Macs die deze functie ondersteunen.

De optie is terug te vinden in de systeemvoorkeuren:

 ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Energiestand ▸ optie: 'Start automatisch opnieuw op als computer vastloopt'

Mocht je je Mac gebruiken als web of fileserver dan is het aan te raden om deze instelling te activeren, in het geval van problemen zal je Mac automatisch worden herstart en daardoor in de meeste gevallen binnen enkele minuten weer beschikbaar zijn. De optie is vanzelfsprekend ook zeer handig wanneer je Mac niet is voorzien van een monitor.Reacties


  • Bosman

    28 november 2011 om 11:35

    Prachtige optie, maar met de introductie van FileVault v2 (full disk encryption), is deze functionaliteit zinloos! Wanneer de server opnieuw wordt gestart zal deze wachten totdat het wachtwoord is ingegeven. Wanneer dat niet binnen een paar minuten gebeurt, zal deze in slaapstand gaan.
    Totdat het wachtwoord is ingegeven heb je niets aan de server. Er is op dat moment geen Remote Desktop connectie mogelijk, dus ben je genoodzaakt een monitor en keyboard aan te sluiten of via extra aan te schaffen hardware: KVM over IP

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!