28 november 2011

Juice It!: een vernieuwende iOS game

Appletips mocht de afgelopen weken al kennis nemen van een nieuw spel genaamd Juice It! De applicatie staat inmiddels al enkele dagen in de app store en daarom tijd voor onze mening van dit spel. Juice It! is een zeer leuk en innovatief spel. Een leuk detail is dat het spel een mix van 2 spelletjes is namelijk Tetris en Bejeweled. Deze twee spelletjes zijn al behoorlijk oud en met JuiceIt is er een verrassend leuke nieuwe draai aangegeven.

Met Tetris is het de bedoeling verschillende blokken goed aan te laten sluiten op andere blokken. En met Bejeweled moet je ervoor zorgen dat er 3 of meer op een rij liggen zodat je deze uit het veld kon verwijderen. Mix je deze twee spelletjes dan heb je Juice It! 

Het spel

In het spel is het de bedoeling om verschillende blokken met verschillende soorten fruit te draaien, te verschuiven en te matchen met dezelfde soort fruit zodat deze verdwijnen en de stapel kleiner word. Word de stapel te hoog? Dan ben je helaas af. Het doel is het zo lang mogelijk vol te houden. Je kunt het fruit draaien door eenmaal te tikken op het scherm.

Met het spel moet je snel kunnen reageren zodat je het fruit naar de juiste plek leidt. Bedenk je eigen strategie en probeer een high score te halen. Je kunt wel uren door blijven spelen.

Minigames

Ook bevat het spel verschillende minigames. Naast het klassieke spel die je vanaf het hoofdmenu meteen kunt starten heb je ook andere spelletjes. Onder de knop Minigames vind je ook nog Mirror, Ice, Box en Speed Frenzy.

-Met Mirror is alles omgedraaid, dus wil je naar links dan moet je naar rechts sturen. Dit spelletje is heel verwarrend maar ook zeer uitdagend.
-Met Ice is al het fruit bevroren in ijs en is het niet mogelijk het fruit te draaien. Het spel is moeilijker omdat het lastiger word om fruit te matchen.
-Met Box zit al het fruit verstopt in een doos en het fruit word pas onthuld wanneer het aan de grond is.
-De laatste en de moeilijkste is Speed Frenzy. Bij deze game mode wordt het spel steeds sneller.

Conclusie

Juice It! is een zeer leuk en goed bedacht spel. Het spel is vernieuwend en ziet er ook mooi en kleurrijk uit. De verschillende Minigames maken het spel helemaal af. En het spel kun je nooit uitspelen want je kunt oneindig je high score verbeteren.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


 • marcosx

  28 november 2011 om 11:34

  De geluiden zijn in elk geval verschrikkelijk irritant. Zo irritant dat ik het met geld toe nog niet op mijn iphone wil hebben.

 • Marc

  28 november 2011 om 12:38

  Ik denk dat het goed zou zijn om dit artikel te beginnen met: “gesponsorde mededeling”

 • Joey

  28 november 2011 om 12:41

  @Marc

  Het is geen gesponsorde mededeling ;)

 • Dr. Mario

  30 november 2011 om 12:41

  Wow, zo innovatief.. NOT.
  Dit is gewoon Dr. Mario van op de NES. Minstens 20 jaar oud. En die is waarschijnlijk zelfs al een kloon van iets ouder.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!