14 maart 2012

10.7OS X Lion: Signaalsterkte van bluetooth apparaten bekijken

Wanneer je met de option⌥ toets ingedrukt op het Wi-Fi symbool in de OS X menubalk klikt, krijg je extra informatie te zien over het draadloze signaal. De waarde achter RSSI staat voor de signaalsterkte van het Wi-Fi netwerk.

Aangezien Bluetooth ook gebruik maakt van een draadloos signaal, kun je hiervan ook de signaalsterkte bekijken. Dit is mogelijk op dezelfde manier, met de option⌥ toets ingedrukt op het Bluetooth symbool in de menubalk klikken. Selecteer daarna het gewenste apparaat in het dropdown menu om de RSSI waarde te bekijken.

In Mac OS X Lion kun je hiervoor ook gebruik maken van de systeemvoorkeuren. Ga naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Bluetooth. Er verschijnt nu een voorkeurenpaneel waarin alle gekoppelde Bluetooth apparaten worden weergegeven.

Door in dit venster de option⌥ toets ingedrukt te houden verschijnt de signaalsterkte achter de verbonden actieve apparaten.

Het signaal wordt zowel grafisch als in een waarde weergegeven. Hoe dichter de waarde bij de 0 ligt, des te beter is het signaal. Door de option⌥ weer los te laten verdwijnt de extra informatie weer.Reacties


  • Laurens

    14 maart 2012 om 20:15

    Grappig, leuk om te zien. Bedankt voor de tip.

Een reactie toevoegen: