7 augustus 2011

10.7OS X Lion: Sociale media toevoegen aan het Adressenboek

In de Mac OS X Lion versie van het Adresboek is het mogelijk om sociale media accounts toe te voegen aan de contactpersonen. Je kunt hierbij gebruik maken van Twitter, Facebook, LinkedIn, Flickr en MySpace. Door op een social media account te klikken zal direct de profielpagina van de contactpersoon worden geopend.

De Twitter integratie gaat zelfs nog een stapje verder, wanneer de officiële Twitter app is geïnstalleerd op je Mac dan kun je vanuit de adresboek applicatie direct een tweet versturen naar de betreffende contactpersoon.

Om de sociale media accounts toe te kunnen voegen aan een contactpersoon dien je deze eerst te activeren in de kaart sjabloon. Ga naar Adresboek ▸ Voorkeuren ▸ Sjabloon en voeg het 'Twitter'-veld toe.

Selecteer een contactpersoon en bewerk de kaart, door op het label Twitter te klikken kun je deze en alle andere beschikbare opties toevoegen aan de kaart. Klik na het bewerken op een dienst om de beschikbare opties te bekijken. Bij Twitter heb je bijvoorbeeld de opties 'Bekijk profiel' en 'Stuur tweet', bij Facebook: 'Bekijk profiel' en 'Bekijk foto's'.

Wanneer je de optie Twitter ▸ 'Stuur tweet' selecteert zal automatisch een nieuwe mention worden aangemaakt met behulp van de Twitter applicatie.Reacties


 • Braggus

  7 augustus 2011 om 10:38

  Goede tip maar deze stond hier ” http://www.appletips.nl/os-x-lion-5-kleine-wijzigingen-deel-12/ ” toch ook al vermeld!

 • Richard IJzermans

  7 augustus 2011 om 11:39

  Klopt, ik heb echter heel veel vragen gekregen hoe je dit kunt instellen, vandaar…

 • Laurens

  7 augustus 2011 om 11:46

  Kan ik het adresboek van mijn zakelijke Exchange account ook importeren op mijn privé iMac?

 • Matthijs

  7 augustus 2011 om 12:11

  Dit werkt voor zover ik heb kunnen ontdekken alleen voor de contactpersonen op je Mac. Gebruik je zoals ik Exchange Online dan kan je deze gegevens niet toevoegen. Erg jammer!

 • Frank

  7 augustus 2011 om 12:12

  Ik heb dit bij een aantal van mijn contacten toegevoegd. Dan heb ik het over Twitter, FaceBook en Linkedin. Die laatste twee zijn bij sommige wat lastig. Dit omdat bij Facebook een aantaal nog geen naam hebben ingesteld die dan in de link terecht komt, waardoor je niet mooi de naam ziet maar een link van 100 tekens.

  Bij Linkedin is dit het zelfde. Je hebt daar namelijk verschillende soorten accounts met links. De normale pakt hij goed. Maar er zijn ook bepaalde Linkedin accounts die die als link niet pakt en krijg je het zelfde resultaat als bij Facebook. Is de link wel “juist” dan zie je gewoon netjes de naam.

  Is dit op te lossen?

 • ibla

  7 augustus 2011 om 13:41

  @Frank, same problem here. Erg on-apple als je zulke lange links in je adresboek hebt staan. Geen idee hoe je iemands gebruikersnaam van LI of FB vindt. Hoop dat het antwoord in deze thread nog komt….

 • Frank

  7 augustus 2011 om 18:40

  @ibla
  Dat is juist het hele probleem, die Facebook contacten hebben geen gebruikersnaam ingevuld. Ik weet niet meer hoe ik zoiets heb gedaan maar ik heb gewoon een http://www.facebook.com/gebruikersnaam link. Maar er zijn ook heel wat personen die een profile.php?id=### link hebben. En dat trekt Adresboek dus niet.

  Bij Linkedin heb je verschillende accounts. Ik heb een http://www.linkedin.com/in/gebruikersnaam link. En die snapt Adresboek precies. Maar er zijn ook http://www.linkedin.com/pub/gebruikersnaam/### links. En die trekt Adresboek dus niet.

 • Jaap

  7 augustus 2011 om 20:41

  Wellicht een domme vraag, maar welke twitter app gebruikt richard in het plaatje?

  Wanneer ik in het adresboek op stuur tweet klik, ga ik naar de webversie van Twitter

  @Laurens ik heb mijn zakelijke contacten op de server van de zaak in outlook geëxporteerd naar een pst bestand. vervolgens die gemaild naar mijn mac. Geïmporteerd in outlook voor Mac.

 • Yvo

  7 augustus 2011 om 21:21

  @ibla
  Die korte url’s met de gebruikersnamen erin zijn afhankelijk van de instellingen die de desbetreffende persoon binnen zijn of haar FB of LI accountsettings instelt. Die zijn er dus pas nadat ze zelf iets hebben gedaan. Dus niet iets wat standaard aanstaat en/of vindbaar is.

 • Yvo

  7 augustus 2011 om 21:31

  @Jaap
  Twitter for Mac…

 • Rche

  8 augustus 2011 om 9:21

  Kan het zijn dat deze sociale accounts (nog) niet synchroniseren in mobile me? Had sommige contacten aangevuld, maar merk dat die niet zichtbaar zijn op mijn andere computer.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!