12 mei 2012

10.7OS X Lion: Spaces herschikken binnen Mission Control

Met de komst van Mission Control heb je met één simpele beweging of klik snel toegang tot al de actieve programma's. Daarnaast is Spaces een mooie aanvulling op Mission Control, deze virtuele bureaubladen zijn perfect voor het organiseren van actieve applicaties.

Ook kan spaces gebruikt worden voor het scheiden van bepaalde applicaties zodat je zonder afleiding kunt werken aan bijvoorbeeld een tekstdocument. Wanneer Mission Control actief is in Mac OS X Lion, dan is het mogelijk om de actieve applicaties te herschikken tussen de verschillende spaces en bureaubladen. Dit doe je met de drag en drop methode.

Open Mission Control, dit kan op verschillende:

• Via het trackpad veeg je omhoog met drie vingers
• Via een een Apple-toetsenbord druk je de F3 in
• Via het symbool van Mission Control in het Dock of Launchpad

Klik vervolgens op het venster van een applicatie naar keuze en houdt deze vast, sleep vervolgens het venster naar een bureaublad bovenin Mission Control en laat 'los'. De applicatie wordt nu in het andere bureaublad geplaatst.

Daarnaast is het ook mogelijk om op deze manier een nieuw bureaublad te openen. Sleep het venster naar de rechter bovenhoek van het Mission Control scherm, automatisch wordt er een nieuw bureaublad geopend, zodra je loslaat zal het nieuwe bureaublad geplaatst worden.

Wanneer je de verschillende Spaces en bureaubladen wilt herschikken bovenin Mission Control kan dit ook met de 'drag en drop' functie. Selecteer een Space of bureaublad en sleep deze naar links of rechts bovenin Mission Control, laat los om deze te plaatsen op de gekozen locatie.

Screencast:Reacties


Een reactie toevoegen: