12 mei 2012

iOS: De tekstgrootte in Safari aanpassen

Met behulp van Javascript is het mogelijk om aan een webbrowser extra functionaliteit toe te voegen. De Mexicaanse ontwikkelaar Marcos Kirsch heeft met Javascript twee scripts gemaakt waarmee je de tekstgrootte in Safari kunt aanpassen, een functie die standaard niet aanwezig in iOS.

Wanneer je de mogelijkheid wilt hebben om de tekstgrootte aan te passen dan kun je de onderstaande procedure doorlopen.

Open Safari op je iPad, iPhone of iPod touch en maak twee nieuwe bladwijzers aan, daarbij maakt het niet welke webpagina je hiervoor gebruikt. Geef de twee bladwijzers de naam '-' en '+'. Je maakt een bladwijzer aan via het pijl-symbool links van de adresboek, selecteer de optie 'Voeg bladwijzer toe'. Plaats de bladwijzer in de bladwijzerbalk.

Nadat dit gedaan gaan we de beide bladwijzers voorzien van de nodige javascripts. Klik op het bladwijzer (boekje) symbool in de safaribalk. Selecteer de bladwijzerbalk en klik vervolgens op wijzig. Selecteer '-' bladwijzer en vervang de url met de onderstaande code:

javascript:var p=document.getElementsByTagName('*');for(i=0;i<p.length;i++){if(p[i].style.fontSize){var s=parseInt(p[i].style.fontSize.replace("px",""));}else{var s=12;}s-=2;p[i].style.fontSize=s+"px"}

Plaats in de '+' bladwijzer de volgende code:

javascript:var p=document.getElementsByTagName('*');for(i=0;i<p.length;i++){if(p[i].style.fontSize){var s=parseInt(p[i].style.fontSize.replace("px",""));}else{var s=12;}s+=2;p[i].style.fontSize=s+"px"}

Hierna heb je de beschikking over de '+' en '-' knoppen voor het aanpassen van de tekstgrootte in Mobile Safari.

Screencast:

Via: Marcos KirschReacties


 • stephan

  12 mei 2012 om 10:54

  Kijk de titel eens even na op spelling. VgStephan

 • Joke knoop

  2 augustus 2012 om 10:44

  De tekst in safari wordt ook bij de url met het plus teken alleen maar kleiner?!?
  Wil de tekst groter hebben voor mijn moeder van 90 jaar, wat is de juiste Url ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!