24 juli 2011

10.7OS X Lion: Systeemvoorkeuren aanpassen

Via de systeemvoorkeuren in Mac OS X krijg je toegang tot alle instellingen van je Mac. Hoewel er voor de meest kritisch instellingen een beheerderswachtwoord noodzakelijk is kunnen mensen die ook gebruik maken van je Mac een allerlei instellingen wijzigen.

In Lion is het mogelijk om de voorkeurpanelen individueel te verbergen, hiermee kun je enigszins voorkomen dat er instellingen op je Mac worden gewijzigd. Maar helemaal waterdicht is dit natuurlijk niet, als geen gebruik wilt maken van speciale gebruikersaccounts dan is dit echter wel een goede work-around.

Ga naar  ▸ Systeemvoorkeuren en klik op de knop 'Toon alles' en houd deze enkele momenten vast, er verschijnt nu een 'dropdown' menu met daarin alle beschikbare opties. Onderaan deze lijst heb je de optie 'Pas aan..'. Selecteer deze en je zult zien dat bij ieder voorkeurpaneel een 'vinkje' verschijnt, door het deactiveren van het vinkje kun je een voorkeurpaneel verbergen.

Nadat je een aantal van deze voorkeurpanelen hebt uitgeschakeld bevestig je dit door op 'Gereed' te klikken. De geselecteerde voorkeurpanelen zijn nu niet meer zichtbaar. Deze zijn echter nog wel toegankelijk door knop 'Toon alles' ingedrukt te houden.

Met behulp van een control + klik op een voorkeurpaneel in de sectie 'Overige' is het mogelijk om deze te verwijderen (de-installeren). Dit laatste is niet nieuw in Lion maar bij een hoop OS X gebruikers niet bekend.

Daan, Eric en John bedankt voor de tip!Reacties


  • Marc vd Mijn

    25 juli 2011 om 13:30

    Sinds de installatie van Lion 10.7 loopt mijn systeemvoorkeuren gelijk vast. Ik moet constant Forceer stop gebruiken.
    Wie weet een oplossing??

Een reactie toevoegen: