4 september 2010

OS X Mail: Berichten weergeven in een reeks

Een berichtenreeks is de keten van antwoorden in een e-mail conversatie. In Mail kun je snel alle berichten in een reeks herkennen, doordat deze met de door een lichtblauwe kleur worden gemarkeerd en onder het meest recente bericht op datum worden gegroepeerd.

Zelfs als iemand het onderwerp wijzigt dan blijven de berichten met de andere berichten in de reeks gegroepeerd. Je kunt deze als geheel bekijken, archiveren en snel verwijderen.

Om alle berichten in een berichtenreeks met dezelfde kleur te markeren selecteer je de optie 'Markeer verwante berichten met de kleur' deze optie kan je terug vinden onder de menu optie Mail ▸ Voorkeuren ▸ Weergave. Het is tevens mogelijk om de markeringskleur te wijzigen, klik hiervoor op het kleurenvak en selecteer de gewenste kleur.

Om je e-mails als een berichtenreeks te groeperen selecteer je een postbus en selecteer je in de menubalk Weergave ▸ Sorteer op berichtenreeks.

Je kan alle berichten in alle berichtenreeksen bekijken door de menu optie ‘Vouw alle berichtenreeksen uit' te activeren in het Weergave menu. Wanneer je alleen de berichten in een bepaalde berichtenreeks wilt zien, klik dan op het driehoekje links van de berichtenreeks.

Als je een postbus hebt geordend als berichtenreeks en de berichten in een berichtenreeks een voor een wilt bekijken, selecteer dan Weergave ▸ Selecteer ▸ ‘Volgende bericht in deze berichtenreeks' of 'Vorige bericht in deze berichtenreeks'. Hiervoor kan je ook de toets pijl-omhoog of pijl-omlaag op het toetsenbord gebruiken.

Wanneer je een samengevouwen berichtenreeks selecteert, worden in het berichtengedeelte van het Mail-venster het onderwerp van de berichtenreeks, de oorspronkelijke afzender van de reeks, de datum waarop de reeks is gestart, het aantal ongelezen berichten, het totaal aantal berichten en een lijst met berichten weergegeven.

In Mail worden in elk e-mailbericht speciale kopteksten gebruikt om te bepalen of een bericht tot dezelfde berichtenreeks behoort. Als deze kopteksten niet aanwezig zijn, wordt via het onderwerp bepaald of een bericht tot de berichtenreeks behoort.Reacties


 • Simon

  4 september 2010 om 16:06

  Wist niet dat je berichtenreeksen ook kan groeperen. Ontzettend handig!

 • Eelco Deuling

  4 september 2010 om 18:27

  Waar ik vooral benieuwd naar ben is hoe je die lijntjes tussen de berichten in krijgt?

 • Jan vdP

  4 september 2010 om 20:50

  Cool!

 • Daan

  5 september 2010 om 21:18

  Waar ik benieuwd naar ben..
  is hoe je in Mail het ‘kader’ waarin je je email stuurt zelf de maat kunt kiezen en deze dus ook in dit kader bij de ontvanger binnenkomt.

 • Roy

  15 oktober 2010 om 20:40

  Erg handig dit :-)
  Vooral al je een groepsbericht verstuurd en er antwoord op krijgt.
  Verpakt het mooi samen, kan je snel andere mails checken of deze belangrijker zijn.

  Top !!! Bedankt voor de tip..

 • Rens

  20 april 2011 om 19:37

  Hoe krijg ik mijn e mail berichten weer verborgen in bijvoorbeeld postbus in, ze staan nu ineens allemaal in beeld en dat wil ik niet, was eerst ook niet zo. Heb ik misschien per ongeluk ergens op geklikt of zo?

  Bedankt alvast voor het antwoord

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!