26 december 2015

OS X: Mail bijlagen verwijderen in Finder

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Wanneer je een e-mailbericht ontvangt met een bijlage dan bewaar je deze vaak in een map die je zelf uitkiest, maar Mail bewaart deze bijlage ook in een eigen map genaamd 'Mail Downloads'.

Op den duur kan deze map aardig gevuld geraken met verschillende bijlagen die uiteraard ook opslagruimte innemen. Wanneer je het e-mailbericht verwijderd met de bijlage wil het niet altijd zeggen dat deze ook verwijderd wordt. Daarom is het goed regelmatig eens je bijlagen te verwijderen uit deze map, hoe je dat doet lees je hieronder terug.

• Open Finder
• Voer de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + G uit
• Kopieer onderstaand pad
• Plak deze in het bekomen pop-up venster in Finder
• Klik op 'Ga'

~/Library/Containers/com.apple.mail/Data/Library/Mail Downloads

Mail bijlages verwijderen

De map 'Mail Downloads' wordt automatisch geopend in Finder, nu moet je de gehele inhoud van deze map verwijderen door alle bestanden te slepen naar de prullenmand in OS X. Zodra je de prullenmand hebt geledigd zijn de bestanden verwijderd en is er opslagruimte vrij gemaakt op je Mac.

Lees ook: Alleen bijlagen verwijderen in MailReacties


 • Philip

  26 december 2015 om 12:49

  Wesley, voor alle duidelijkheid … als ik doe wat je hierboven beschrijft, zijn dan de bijlagen in de oorspronkelijke mailberichten ook weg ? of kan ik die mailberichten nog steeds openen inclusief bijlagen ? (het is mij niet duidelijk of die “downloads” map de originele bijlagen bevat uit het mailbericht of enkel een kopie die bij het bekijken van de bijlagen opent)

  Alvast bedankt om dat nog te verduidelijken.

 • Nick Seamore

  26 december 2015 om 12:55

  Philip, zou jezelf even een mail met bijlage kunnen sturen en dan de bijlage zoals Wesley beschrijft verwijderen en zien of je origineel er nog staat en de bijlage ook weer kunt downloaden. Scheelt Wesley weer een reactie😜

  Merry X Mas verder allen!!!!!!

 • Wesley Fabry

  26 december 2015 om 16:07

  Beste Philip,
  Deze worden niet verwijderd uit Mail, dit kan alleen via deze procedure: http://www.appletips.nl/os-x-mail-alleen-de-bijlage-verwijderen/

  @Nick dat klopt, maar ik antwoord met plezier (alleen ietsje later misschien nu met de feestdagen)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!