7 februari 2014

MavericksOS X: Oplossing voor het niet tonen van nieuwe e-mail

mail icon emailIets waar veel OS X gebruikers een probleem mee hebben is de Mail applicatie. Het is ondertussen duidelijk dat sinds OS X 10.9 Mavericks de applicatie minder goed functioneert. In de vorige update van OS X heeft Apple al een hoop bugs opgelost en werkt de Mail applicatie al stukken beter, toch kampen nog veel gebruikers met het probleem dat nieuwe e-mail berichten niet worden opgehaald.

Deze zullen dan pas verschijnen in de inbox wanneer de mail applicatie opnieuw wordt opgestart. Apple heeft dit probleem erkent en heeft momenteel een tijdelijke oplossing aangeboden op hun support pagina of lees onderstaande procedure:

• Open de Mail applicatie
• Klik in de menubalk de menuoptie ‘Postbus’
• Selecteer de optie ‘Gebruik alle accounts offline’

mailfixosx

Wacht enige momenten en selecteer dan via de menuoptie ‘Postbus’ en klik hier op de optie ‘Haal nieuwe post op’ of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + N. Uiteraard kun je ook via de knoppenbalk deze knoppen toevoegen om sneller deze handeling uit te voeren. Apple lijkt deze bug op te lossen in een volgende update voor OS X.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


 • Marielle vos

  7 februari 2014 om 11:34

  Hallo Bij mij klapt om de haverklap de mail eruit stop dan gewoon dan kan ik kiezen opnieuw, melden etc is dit ook een bekent probleem en wat kan ik hier aan doen heb al vaak gemeld bij apple maar help niet!

 • maddriver371

  7 februari 2014 om 14:35

  Nieuwe mailberichten niet zichtbaar, ga deze tip even proberen, bedankt.

 • jochem

  7 februari 2014 om 21:21

  Kwam deze “oplossing” laatst ook tegen en heb nu een “alles offline” knopje in m’n toolbar. Het wordt echt de hoogste tijd dat ze dit fixen. Ik heb afgelopen week Google Apps op de zaak ingesteld en soms loopt de mail een half uur achter…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!