9 maart 2013

OS X: Programma expose activeren voor niet openstaande apps

lion_missioncontrol_tnMet behulp van Mission Control krijg je met één handbeweging een handig overzicht van alle geopende vensters van alle programma's. Naast de Mission Control is het natuurlijk ook mogelijk om de programma exposé te activeren, hierdoor krijg je net zoals Mission Control een handig overzicht van alle geopende vensters, dit maal alleen van het actieve programma.

Hiervoor dien je met vier vingers naar beneden te vegen op het trackpad. Daarnaast kun je het programma exposé ook activeren met behulp van de toetscombinatie ctrl^ + F3. Deze handelingen zullen er alleen voor zorgen dat exposé alleen wordt geactiveerd voor de openstaande applicatie. Daarnaast is het ook mogelijk om de programma exposé te activeren voor een ander programma dan het huidige actieve programma.

Activeer eerst programma exposé via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Trackpad. Selecteer vervolgens het tabblad 'Meer bewegingen' en activeer de optie 'Programma exposé'. Hier heb je nog de keuze om drie of vier vingers te gebruiken voor deze handeling, standaar is dit vier vingers omlaag vegen.

programmaexpose

Wanneer je nu meerdere programma's actief hebt kun je vrij eenvoudig met behulp van vier vinger omlaag de programma exposé activeren, wanneer je deze wilt activeren voor een andere applicatie buiten de openstaande kun je navigeren naar het Dock en hier vervolgens je muisaanwijzer plaatsen op een programma icon. Vervolgens veeg je met behulp van drie of vier vingers omlaag op het trackpad en het programma exposé wordt geactiveerd voor deze applicatie.

Kristof, bedankt voor de tip!

Meer tips over mission control kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!