19 juli 2013

OS X: Recente onderdelen openen in Finder

finder iconWe hoeven je vast niet vertellen dat OS X vol met handige functies zit, net zoals deze tip. Via de menubalk in OS X kun je altijd snel en eenvoudig recent geopende bestanden, applicaties, documenten, enzovoorts raadplegen met enkele klikken.

Dit doe je via  ▸ Recente onderdelen. Wanneer je hier op een bestand klikt wordt deze uiteraard onmiddellijk geopend in de door OS X geassocieerde applicatie. Voorbeeld hiervan is dat een .PNG afbeelding onmiddellijk wordt geopend in de standaard Voorvertoning applicatie.

recent

Uiteraard kan het voorkomen dat je deze liever het bestand in een andere programma wilt openen. Hiervoor dien je eerst te navigeren naar Finder, het bestand te zoeken en dan via de optie 'Openen met' een andere applicatie selecteren. Gelukkig kan het veel eenvoudiger, open hiervoor het -menu en selecteer de optie 'Recente onderdelen'.

Houd vervolgens de cmd⌘-toets ingedrukt op het toetsenbord, Door deze handeling wordt het mogelijk een recent onderdeel te openen in een nieuw Finder venster. Hierna kun je deze eventueel openen in een andere applicatie door gebruik te maken van het context menu (secundaire muisknop).

Meer over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


 • fiola

  21 juli 2013 om 12:32

  “waar kan ik bij “Meer over deze Mac” geen info aflezen?
  Wie helpt mij?

 • fiola

  21 juli 2013 om 12:32

  Ik bedoel waarom he??

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!