19 juli 2013

iOS: Handtekeningen voorzien van richtext of HTML opmaak

iOS-mail-icon'Verstuurd vanaf mijn iPad' het klinkt een beetje saai want tegenwoordig heeft iedereen deze standaard zin onderaan zijn e-mail staan. Gelukkig kun je hier verandering in brengen door gebruik te maken van een HTML handtekening of rich-tekst.

Daarnaast kun je de handtekening ook opvrolijken met de verschillende Emoji's die Apple standaard heeft toegevoegd aan iOS. Om je handtekening te voorzien van Emoji of richtext volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de E-mail voorkeuren via Instellingen ▸ E-mail, contacten, agenda's
• Selecteer de optie 'Handtekening'
• Tap op de optie 'Per account'

handtekening1

De handtekeningen voor de verschillende accounts zullen openklappen en is het mogelijk om deze per account aan te passen. Om gebruik te maken van 'richtext' selecteer je een stuk tekst door er op te tappen, pas eventueel het begin en eind van de selectie aan. Tap op het BIU-symbool in de popup ballon om toegang te krijgen tot de verschillende opmaak opties.

Daarnaast kun je ook je handtekening voorzien van HTML, het voordeel hiervan is dat je URLs en afbeeldingen kunt toevoegen. De opmaak van deze handtekening begint op een Mac of PC, hier stel je een nieuwe e-mail bericht samen. In dit bericht maak je de handtekening op, voorzie je dit van een zelf gekozen afbeelding, lettertype, grootte, kleurtjes, etc. Vervolgens stuur je dit bericht door naar je eigen mail-adres.

Vervolgens open je deze e-mail op je iOS apparaat en markeer je de zojuist aangemaakte tekst (handtekening), tap op de kopieer knop en navigeer naar Instellingen ▸ E-mail, contacten, agenda's ▸ Handtekening. Plak vervolgens de tekst in het handtekening-veld van je account.

Het kan voorkomen dat automatisch het lettertype, kleur, etc wordt veranderd naar de standaard uitvoering in iOS. Schud hiervoor je iDevice en tap vervolgens op de knop 'Herstel kenmerken wijzigen'. Op deze manier wordt de handtekening prefect overgenomen. Automatisch is de wijziging actief en kun je de HTML-handtekening gebruiken.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ronald

  19 juli 2013 om 10:17

  Deze truuk werkt idd mooi, behalve dat plaatjes in de gekopieerde handtekening niet meegeplakt worden.

 • Hans van Eijsden

  19 juli 2013 om 14:04

  Als je plaatjes wil meesturen met je handtekening, werkt dat inderdaad niet.
  Maar voor mij heeft de oplossing met Nitro HTML geholpen, zoals hier beschreven: http://www.cultofmac.com/193999/use-html-in-your-ios-6-email-signature/

 • André Kuik

  14 april 2014 om 16:01

  Dit werkt helemaal perfect, inclusief afbeeldingen. De afbeeldingen moeten dan wel op een website staan!

 • Luuk

  15 april 2014 om 10:29

  Helaas wordt mijn adres als link weergegeven, dus blauw en onderstreept. Hoe kan ik dat wijzigen?

 • Marc

  10 oktober 2014 om 9:29

  Met de nieuwe IOS8 wil ik dit ook instellen (eerder nog niet werkend voor elkaar gekregen) maar heb meerdere accounts waar ik dit toepas. Het werkt prima deze beschrijving maar na de eerste keer gebruiken dan werkt het niet meer en zijn de afbeeldingen verwijderd. Hoe kan dat?

 • Mersed

  21 mei 2015 om 14:13

  @Marc ik heb hetzelfde probleem. Misschien kan iemand er een antwoord op geven?

 • Rianne

  5 juli 2015 om 23:11

  Dat kun je verhelpen door het adres (de link) te verwijderen met backspace en vervolgens het adres typen (in plaats van plakken).

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!