19 februari 2011

iOS: Een HTML Handtekening toevoegen

In iOS heb je weinig mogelijkheden om een uitgebreide handtekening toe te voegen aan een e-mail bericht. Deze optie blijft beperkt tot één simpele regel met tekst zonder enige vorm van opmaak.

De ontwikkelaars van Coolgeex hebben daar iets op bedacht, met behulp van een webpagina en een daarbij behorende mini webbapp is het mogelijk om een handtekening te maken met al je persoonlijke gegevens en sociale media accounts. Tevens krijg je de mogelijkheid om een logo toe te voegen en kun je de opmaak op sommige punten zelf bepalen.

Na het doorlopen van de procedure heb je een icoon op het Springboard van je iPhone, iPad of iPod touch die automatisch een nieuwe e-mail aanmaakt met de ingestelde handtekening.

Volg de onderstaande stappen om je eigen handtekening aan te maken:

1. Ga naar http://coolgeex.com/iPhoneSign/ en vul het formulier in met de gegevens die wilt toevoegen aan je handtekening.

2. Onderaan het formulier dien je een pincode op te geven, deze is belangrijk en moet je goed onthouden.

3. Na het invullen van het formulier verschijnt er een link, open deze link op je iDevice. Het is verstandig, om voor het invullen van de pincode de website op het Springboard te plaatsen. Dit kun je doen met behulp van het pijl icoon ▸ optie: Zet in beginscherm.

4. Vul hierna de pincode in en druk op de 'GO' knop, er zal nu automatisch een nieuwe e-mail worden aangemaakt met de ingestelde handtekening. Dit is vanaf nu ook mogelijk via het Springboard icoon wat je hebt aangemaakt in punt 3.

De opmaak van de Cool Geex handtekening ziet er goed uit, over de indeling en opmaak kunnen natuurlijk de smaken verschillen. Het is echter een goed alternatief voor de standaard saaie handtekening


Reacties


  • iDennis

    19 februari 2011 om 10:21

    Ik zou willen dit eens op zou nemen in een nieuwe versie van iOS! Daarnaast vindt ik het erg vervelen dat je maar 1 handtekening in kunt stellen… Ik gebruik met iPad & iPhone beide voor zowel zakelijke- als privé mails en dat is niet echt handig. Ben ik toch voor een snelle reactie aangewezen op mijn MacBook Air. Niet dat dat een straf is, maar het is soms wel een beetje onhandig als je onderweg bent of even snel een mailtje wilt typen op de bank. Dan is een MacBook ook niet alles.

  • Kokkie

    19 februari 2011 om 15:52

    Ik heb hier de app “Email Signature Pro” voor. Daar kun je verschillende handtekeningen voor je accounts gebruiken

Een reactie toevoegen: