20 februari 2011

Jailbreak iOS 4.2.1 Untethered zonder SHSH-Blobs

Sinds een week of twee is de nieuwste versie van "Greenpois0n" uitgebracht. Dit was allemaal fantastisch maar mijn ervaring met nieuwe releases is dat ze vaak voor 92% klaar zijn, nét klaar voor een release maar nog wel een aantal bugs bevatten. Nou blijkt dat ook deze keer er een aantal bugs achterbleven. Ik heb iets voorbij zien komen over een bug met iBooks en zo nog een aantal. Inmiddels zijn die bugs gefixt, dus tijd voor een artikeltje.

Deze versie van Greenpois0n heeft Cydia niet direct geinstalleerd op je device. Ik denk dat ze geen toestemming kregen om die te mogen implementeren in het programma. Nu wordt er een programma "Loader" geinstalleerd. Loader heeft een rechtstreekse verbinding met de servers van Cydia waarna je Cydia gemakkelijk kunt installeren. De eerste dag van de release waren zo'n beetje alle servers overbelast. Het downloaden van Cydia duurde bij mij ±15 minuten en toen stopte de download op 82%. De installatie mislukte en ik had Loader alweer verwijderd. Oftewel; Ik moest opnieuw jailbreaken.

Gelukkig is dit allemaal verholpen, zijn de servers weer tot hun rust gekomen en kun je nu gemakkelijk jailbreaken zonder verdere risico's. Om te beginnen downloaden we de meest recente versie van Greenpois0n, beschikbaar voor Mac, Linux en Windows.  De werking van het programma is eigenlijk hetzelfde zoals we gewend zijn. Je sluit je iDevice aan en volgt de instructies om in DFU mode te komen. Daarna begint hij met jailbreaken. Na het jailbreaken start je device automatisch opnieuw op. Start daarna de applicatie "Loader" om Cydia te installeren.

Nadat Cydia gedownload en geinstalleerd is moet je je device nogmaals opnieuw opstarten. Daarna staat Cydia netjes tussen de rest van je applicaties en kun je weer beginnen met het installeren van tweaks, etc. Mocht je nog vragen hebben met betrekking tot Jailbreaken etc. ben ik te bereiken per e-mail of via de reacties.Reacties


 • Vince

  20 februari 2011 om 9:48

  Je hoeft trouwens niet opnieuw te restoren als je al een tethered jailbreak met redsn0w hebt. En dan is Cydia al geïnstalleerd.

 • Lennart

  20 februari 2011 om 11:38

  Hoi,

  Ik had vandeweek de jailbreak al uitgevoerd, was voor mij de eerste keer.
  Het is nu toch mogelijk ringtones en dergelijke met andere telefoons uit te wisselen?
  Hoe werkt dat? Ik vond op internet wel iets over ibluenova maar die vind ik niet in cydia.
  In cydia vond ik wel een betaalde app, maar is er een gratis appje waar ik mee kan bluetoothen?

  Alvast bedankt.

  Gr,
  Lennart.

 • Cédric

  20 februari 2011 om 16:22

  Ik heb juist een nieuwe iPhone gekocht en heb hem meteen gejailbroken. Maar de fout van iBooks gaat niet uit van de hack maar van Apple die ervoor zorgt dat je iBooks niet kan gebruiken als je het apparaat heb gejailbroken ( – ik spreek uit eigen ervaring).

 • Vince

  20 februari 2011 om 17:32

  De iBooks app draait een unsigned code die alleen op jailbroken iDevices kunnen draaien. Als deze code draait worden alleen gekochte boeken blokkeerd. De tweak ‘iBooks Fix’ zorgt ervoor dat de code niet draait en bij Greenpois0n RC6.1 is dit gewoon toegevoegd.

 • Justin Scheggetman

  21 februari 2011 om 9:01

  @Lennart Er zijn meerdere apps, denk bijvoorbeeld aan BlueNova, iBluetooth etc. Vaak zijn dit betaalde apps. Ik ga niet uitleggen hoe je ze gratis kunt verkrijgen aangezien dit illegaal is ;) Ik raad je aan om Google goed te gebruiken. Dan kun je zo’n beetje alles vinden.

  @Cédric @Vince Er is inderdaad een patch verwerkt in de nieuwste versie van Greenpois0n. Daardoor kun je gewoon weer volledig gebruik maken van iBooks. Mocht je last hebben van de iBooks ‘fout’, dan raad ik je aan om een reservekopie te maken en even te restoren / opnieuw te jailbreaken. Dan is je device weer mooi clean en is de patch toegepast ;-)

 • Stijn

  22 februari 2011 om 9:23

  Wordt het bootlogo ook aangepast bij deze jailbreak of blijft deze mooi op het Apple logo staan?

 • Justin Scheggetman

  22 februari 2011 om 9:51

  @Stijn Wordt automatisch veranderd maar er zijn tweaks om dit te verhelpen. De tweak “Bootlogo” geeft je de mogelijkheid om het orignele bootlogo te selecteren.

 • roby

  22 februari 2011 om 13:17

  help mijn 3g mb model komt niet in dfu
  maar die van me vader in een keer
  door mij .

  helppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 100% me

  22 februari 2011 om 15:38

  Hoi,

  Het was nog niet mogelijk voor de iPod touch 2gen mc-model met 4.2.1 te jailbreaken, is dat met deze versie van greenpois0n wel mogelijk?

  Ik hoor het graag.

  100% me
  100procentme@hotmail.nl

 • Wesley

  5 maart 2011 om 20:22

  Hey,

  Ik heb mijn iphone 3gs laten jailbreaken ik heb er nu cydia op staan en nu als ik naar de appstore ga zou ik nu de apps gratis moeten kunnen downloaden maar dit lukt niet misschien dat ik eerst nog iets anders moet???? Als ik hem na de jailbreak weer op mijn mac aansluit vraagt hij ook of ik hem wil configureren of wil herstellen vanuit een eerder herstel punt.

  iemand een idee ????

 • lange

  6 maart 2011 om 20:40

  ik heb mijn iphone geupdate naar os 4.2.1 en jailbreak uitgevoerd van greenpoison daarna in de loader cydia geinstalleerd cydia lijkt te werken maar daarna blijft de loader aangeven cydia installeren dus loader werkt niet en daarna start de telefoon opnieuw op al van alles geprobeerd weet iemand wat het probleem is
  alvast bedankt

 • Milan

  20 maart 2011 om 21:20

  Ik heb de Greenpoison jailbreak uitgevoerd en vervolgens cydia geïnstalleerd, welke stappen dien ik nu nog te nemen alvorens ik apps (gratis) kan downloaden. Ik hoor graag van jullie.

  MVG Milan

 • Eddy

  9 mei 2011 om 18:29

  ik heb het gedaan en alles ging goed maar het icoontje van loader is bij mij helemaal zilver en start niet op, ik kan hem ook niet via ipod verwijderen. Hoe kan ik hem nu eraf halen zodat ik het opnieuw kan doen? Kan het bijvoorbeld via itunes?

 • casper

  25 april 2012 om 9:51

  vet gaaf

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!