19 februari 2011

Mac App Store: Aankopen en updates

Wanneer je meer dan één Mac bezit kun je de aangekochte apps in de Mac App Store met behulp van je Apple ID op meerdere Macs installeren. Zolang dit alles binnen het zelfde huishouden gebeurt, is dit toegestaan volgens de gebruikersovereenkomst.

Een handig hulpmiddel om te controleren welke apps je hebt aangekocht en of deze ook daadwerkelijk zijn geïnstalleerd, is het tabblad 'Gekocht'. In het overzicht kun je direct zien welke apps je allemaal hebt aangekocht en of deze ook zijn geïnstalleerd op je Mac. Het installeren van de ontbrekende apps is super eenvoudig met behulp van de 'Installeer'-knop.

In het tabblad wordt tevens aangegeven of er updates beschikbaar zijn voor de geïnstalleerde apps. Het updaten van apps is ook mogelijk met het Mac App Store icoon in het Dock.

Wanneer er updates beschikbaar zijn, wordt dit aangegeven met behulp van een rode badge met daarin het aantal updates. Klik je met de rechtermuisknop op het icoon dan krijg je te zien welke updates er beschikbaar zijn, door hierop te klikken wordt de Mac App Store gestart en de app automatisch geupdate. Afhankelijk van het aantal updates kan de weergave van het Dock menu verschillen.

Eric bedankt voor de tip!Reacties


 • Robert

  19 februari 2011 om 9:17

  Beetje jammer. Weinig originele content. Riekt naar plagiaat?

 • Ruud

  19 februari 2011 om 9:59

  @Robert, Hoe wil je iets uitleggen dat al op zoveel website’s staan? Je kan het anders formuleren maar het uiteindelijke resultaat is toch hetzelfde? Ik vind het een goed artikel! Voor diegene die het nog niet wisten is het handig om te weten.

 • Richard IJzermans

  19 februari 2011 om 11:08

  Allen… ik heb de commentaren wat opgeruimd omdat we hier anders te maken krijgen met een eindeloze discussie. Inderdaad het komt wel eens voor dat een post ook op een buitenlandse website heeft gestaan. In dit geval heb ik de post ‘kant en klaar’ opgestuurd gekregen van een trouwe bezoeker.

  De enige check die ik hier op uitvoer is of hij al identiek op een andere Nederlandstalige website aanwezig is. De post heeft zeer zeker raakvlakken met het Macworld artikel, dat kan ook niet anders want het is een algemene actie die wordt beschreven. Deze post heeft echter nog een aantal toevoegingen die het hele verhaal completer maken. Bij 1op1 vertalingen ben ik het wel eens dat hierbij een bronvermelding moet worden geplaatst.

  Reargeren op dit commentaar is prima, maar gebruik dan het contactformulier. Laten we proberen de commentaren te gebruiken voor het topic zelf.

 • Martijn

  19 februari 2011 om 11:24

  Maar controleert hij dan op updates, ook als de AppStore App uit staat?

 • Gerard

  19 februari 2011 om 17:59

  Zondermeer een goede tip!

Een reactie toevoegen: