31 mei 2014

MavericksOS X: Sets aanmaken in de iBooks applicatie

ibooks osx retina iconMet de komst van Mavericks beschikt ook OS X over een iBooks applicatie, met behulp van deze app kun je eenvoudig je boeken beheren, de iBooks Store raadplegen en je boeken lezen.

Daarnaast is het ook mogelijk om een set aan te maken, vele vragen zich af wat deze optie inhoudt. Echter is het gebruik eenvoudig en zijn het de ‘collecties’ die we kennen vanuit iOS. Waarom Apple in OS X een andere naam heeft gekozen voor de collecties is niet duidelijk. Met behulp van de sets kun je bijvoorbeeld eenvoudig alle kookboeken verzamelen in de iBooks applicatie. Volg onderstaande procedure om een set aan te maken:

• Open de iBooks applicatie
• Navigeer naar het tabblad ‘Sets’
• Tap op de plus-knop in de navigatiekolom

setsibooksosx

Er wordt een nieuwe set toegevoegd waarvan je onmiddellijk de naam kunt wijzigen, bevestig door elders te klikken in de applicatie. Vervolgens kun je de desbetreffende boeken slepen naar deze set om ze toe te voegen. Een set kun je verwijderen door deze te selecteren en vervolgens de backspace toets in te drukken. Alleen de set wordt verwijderd, de inhoud (boeken) niet.

De sets kunnen worden gesynchroniseerd via iCloud met al je andere iOS of OS X apparaten waarop je iBooks hebt geïnstalleerd. Dit doe je via iBooks ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ vink hier de optie ‘Synchroniseer’ aan.

Wessalicious
WessaliciousCategorie: Specific Ingredients, Books, Food & Drink, Regional & Ethnic, Special Diet, Courses & Dishes, Methods
Ontwikkelaar:
    254 MB DOWNLOAD  € 0.99

geupdate artikelReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!