11 januari 2013

OS X: Snel en eenvoudig emoji’s toevoegen

De verschillende emoji's zijn niet meer weg te denken in iOS en OS X. Echter wanneer je deze wilt gebruiken in OS X is het helaas te omslachtig. De emoji's in de berichten applicatie zijn in ieder geval niet het zelfde als de standaard iOS emoji's.

De vraag is echter hoe kun je ze dan wel eenvoudig gebruiken in OS X zonder deze toe te voegen aan bijvoorbeeld tekstvervanging of extra third party tools. Volg onderstaande stappen om snel en eenvoudig de emoji's te raadplegen vanuit de OS X menubalk zonder extra applicaties.

• Open de systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Klik op het tabblad 'Toetsenbord'
• Activeer de optie 'Toon toetsenbord- en tekenweergave in menubalk'
• Sluit systeemvoorkeuren af

Wanneer je nu een emoji wilt toevoegen kun je dit vrij eenvoudig doen door te klikken in de menubalk op het 'toetsenbord- en tekenweergave' icon. Selecteer hier vervolgens de optie 'Toon tekenweergave', onmiddellijk wordt er een menu geopend waar je de optie 'Emoji' kunt selecteren en vervolgens een emoji kunt toevoegen.

Wanneer het icon niet onmiddellijk verschijnt in de menubalk dien je de optie 'Toon toetsenbord- en tekenweergave in menubalk' meerdere maken in-en uitschakelen. Dit is waarschijnlijk een bug in OS X.

Meer tips over emoji kun je hier terugvinden.Reacties


  • Nathalie

    1 mei 2013 om 18:15

    Dit kan enkel voor gebuikers van de nieuwste versie Mac OS X Lion. Andere met een oudere versie kunnen hier helemaal geen gebruik van maken. Misschien nuttig om dit er even bij te vermelden? Persoonlijk vind ik dit discriminerend tegenover de Mac-gebruikers met een oudere versie. Jammer van Apple!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!