11 januari 2013

Vijf handige iPad tips voor beginners (deel 1)

De kerstperiode zorgt altijd voor een stijging van nieuwe iPad gebruikers, speciaal voor deze nieuwe iOS gebruikers hebben we enkele handige beginners tips op een rijtje gezet.

Zijschakelaar

Met behulp van de zijschakelaar is het mogelijk om de rotatie van het scherm te vergrendelen zodat deze enkel in staande of liggende modus kan worden gebruikt. Je kan deze schakelaar een andere functie geven waardoor het mogelijk wordt om deze te gebruiken om het geluid in- of uit te schakelen. Dit kun je aanpassen via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Functie zijschakelaar

Het toetsenbord splitsen

Wanneer je de iPad gebruikt in staande positie is het mogelijk om het toetsenbord te splitsen. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van je duimen te typen. Het gesplitst toetsenbord kan ingesteld worden via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Gesplist toetsenbord.

Wanneer het toetsenbord op het scherm verschijnt tap je op de ‘toetsenbord’-knop rechtsonder in het scherm. Houd je je vinger enkele momenten op deze toets totdat het menu verschijnt. Selecteer de optie ‘Split’ om het toetsenbord te splitsen. Daarnaast kun je ook door je vinger te plaatsen op de ‘toetsenbord’-knop en te vegen naar boven om het toetsenbord te splitsen.

Helderheid

Uiteraard kun je de helderheid van het scherm aanpassen via het instellingen menu via de optie 'Helderheid en achtergrond'. Echter is het nog eenvoudiger om deze te regelen. Druk tweemaal achter elkaar op de thuisknop (home button). De multi-taskbar zal worden geopend, veeg hier éénmaal naar rechts, naast de muziek-knoppen aan de linkerkant is het mogelijk met behulp van de schuifbalk de helderheid aan te passen.

Het Dock en folders

Standaard zijn er maar vier applicaties aanwezig in het Dock. Uiteraard is het mogelijk om meerdere applicaties toe te voegen aan het Dock met een maximum van 6. Een applicatie toevoegen is vrij eenvoudig en op de zelfde wijze om applicatie te verplaatsen.

Tap gedurende enkele momenten op een applicatie tot deze begint te wiggelen, slaap vervolgens de app naar een gewenste locatie of Dock. Op deze manier kun je ook folders aanmaken, om een folder aan te maken volstaat het op een wiggelende applicatie te slepen op een andere app, automatisch wordt een folder aan gemaakt.

Multitouch gestures

Met behulp van de multitouch gestures mogelijk om verschillende handelingen uit te voeren. Zo kun je snel en eenvoudig switchen tussen de verschillende applicaties, de multitaskbar raadplegen, enzovoorts. Dankzij deze gestures kun je de iPad (mini) dus nog sneller bedienen. Om de multitouch gestures te kunnen gebruiken ga je naar de instellingen van je iPad via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Multitasking-gebaren.


Er zijn drie verschillende multitouch gestures met hun eigen functies, kort wordt uitgelegd wat het uiteindelijk resultaat wordt bij het gebruiken van deze gestures.

• Knijp beweging met vijf vingers
Met deze gesture keer je terug keren naar het begin scherm zodra een applicatie is geopend.

• Omhoog of omlaag vegen over het scherm met vier vingers
Met deze gesture is het mogelijk om de multitaskbar te tonen of te verbergen.

• Links of rechts vegen over het scherm met vier vingers
Met deze gesture is het mogelijk om te switchen tussen de geopende applicaties.

Meer tips over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


  • Koos

    11 januari 2013 om 13:39

    De multitaskbar kun je ook openen door met 4 of 5 vingers tegelijk naar boven te vegen.

  • Evert De Spiegeleer

    11 januari 2013 om 19:05

    Jailbroken ipad ?Hoe?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!